Izvor: Beta, 25.Maj.2022, 13:20

Leskovačka mućkalica prvi put u prodaji na japanskom univerzitetu

Predstavnik Akiko Koga iz Japana "My Serbia" obavestio je danas o početku prodaje leskovačke mućkalice u ograničenom vremenskom periodu na tokijskom Aojama Gakuin univerzitetu, što je prvi pokušaj ponude srpske hrane na nekom japanskom Univerzitetu.Ovo je zajednički projekat ambasade Srbije u Japanu i SBSL grupe studenata (School of Business Student Leaders, Aoyama Gakuin University) iz Tokija.Kako su saopštili predstavnici te kompanije, u poslednje vreme svetska kuhinja stiče sve više popularnost u Japanu a srpska hrana nailazi na pažnju."U decembru 2021. počela je prodaja gotovog proizvoda mućkalice od strane kompanije Macubara Fuds (grad Fukuoka), čiji je ukus odobren od Ambasade. Nadamo se da će u jubilarnoj godini kada se slavi 140 godina prijateljskih odnosa izmedju naše dve zemlje, u Japanu preko gastronomije povećati interesovanje za Srbiju", navode iz te kompanije.Podsećaju da su prijateljski odnosi između dve zemlje započeli 1882. godine prvom razmenom pisama između srpskog kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđi.Na sajtu Univerziteta Aojama Gakunin objavljen je i recept za spremanje ovog jela.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovačka mućkalica do Tokija

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2022

Mućkalica - jelo koje se sprema od mesa zapečenog na skari, povrća i sveže ljute tucane paprike, po kojoj je prepoznatljiv leskovački kraj, sada mogu da okuse i studenti na Univerzitetu Aojama Gakuin u Tokiju, gde je ovaj specijalitet u prodaji. Kako navode iz te obrazovne ustanove, na ovaj način...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.