Lekić (NUNS): Srbija nema sistematizovane podatke o tome koliko dece radi

Izvor: Beta Video, 12.Jun.2017, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić (NUNS): Srbija nema sistematizovane podatke o tome koliko dece radi

BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić izjavio je danas da u Srbiji ne postoji sistematizovana baza podataka o tome koliko dece radi, kao ni o nasilju nad decom. Lekić je na konferenciji u beogradskom Medija centru povodom Svetskog dana borbe protiv dečjeg rada rekao da mediji u Srbiji o tome ``ćute``, jer to nije ``komercijalna stvar``. ``Naši mediji o deci pišu isključivo ako su žrtva nasilja. Onda iz dana u dan pišu o tome kako je dete ubijeno, kako je bilo obučeno, šta je rekla majka, šta su rekle komšije``, rekao je Lekić i dodao da se procenjuje da oko 250 miliona dece širom sveta radi, od čega njih 180.000 radi u opasnim okolnostima.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Lekić: Više od 300.000 dece - vojnika eksploatiše u oružanim sukobima u više od 30 zemalja sveta

Izvor: Beta Video, 12.Jun.2017

BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić je naveo i da se procenjuje da se više od 300.000 dece - vojnika eksploatiše u oružanim sukobima u više od 30 zemalja sveta, da više od milion dece širom sveta živi zatvoreno u ustanovama zbog sukoba sa zakonom,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.