Lekare policiji „odrukala ostavljena ljubavnica!

Izvor: Press, 07.Jul.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekare policiji „odrukala" ostavljena ljubavnica!

Grupu lekara i farmaceuta, na čelu sa direktorom Instituta za onkologiju i radiologiju Nenadom Borojevićem i njegovim zamenikom Zoranom Bekićem, policija je uhapsila zahvaljujući bivšoj ljubavnici jednog od njih, saznaje Press!
Ona je, naime, još pre godinu i po dana obavestila policiju o nelegalnoj trgovini citostaticima kojom se bavila ova grupa!
Sagovornik Pressa iz istrage otkriva da je razlog to što je ta žena otkrila svog bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ljubavnika i njegove kolege - ljubomora!
- U pitanju je osoba koja je mesecima bila u vezi sa jednim od uhapšenih lekara! Posle raskida s njim, ona je došla u policiju i tačno nam „izdeklamovala" imena svih ljudi uključenih u ovaj ilegalni posao, njihove kontakte, kompletnu šemu kako su radili, koliku je proviziju uzimao svako od njih... Čak nam je dala i neke konkretne dokaze, koji su nam mnogo pomogli u istrazi i praktično doveli do hapšenja ove grupe - priča sagovornik Pressa, koji na pitanje o kojoj devojci je reč nije hteo da odgovori.
Na naše insistiranje i konkretno pitanje da li je reč o nedavno uhapšenoj predsednici Fonda za borbu protiv raka dojke Katarini Rebrači, izvor Pressa je odgovorio:
- Radi dalje istrage i bezbednosti te osobe mi ne smemo da otkrijemo njen identitet. Ali je činjenica da su neki od uhapšenih imali ljubavnice, kako iz zdravstva, pa čak i iz samog Instituta za onkologiju, tako i među poznatim ličnostima iz javnog života... Neke od njih su od svojih ljubavnika dobijale čak i stanove u Beogradu!

Sagovornik Pressa kaže da je istraga utvrdila da su lekari, osim provizije u kešu i skupim poklonima, podmićivani od strane farmaceuta i tako što su im plaćani skupi odmori, dok je kroz papire prikazivano da se nalaze na službenom putu.
- Njihova najčešća destinacija bila je Kuba. Imali su uredne putne naloge da idu na razne stručne simpozijume, međutim, utvrdili smo da u to vreme tamo nikakvih stručnih skupova nije bilo. Zapravo, oni su odlazili na letovanja, uglavnom sa porodicom, ali je bilo i slučajeva kada su vodili i ljubavnice... Što se tiče keša, primopredaja između lekara i farmaceuta najčešće je obavljana po beogradskim restoranima, ali čak i u kabinetu načelnika Instituta Nenada Borojevića. Najveća suma novca koja je predata jednom lekaru u kešu, a koju smo otkrili, jeste oko 30.000 evra - objašnjava izvor Pressa iz istrage.
On kaže da se intenzivna istraga i dalje vodi i za kraj ove nedelje najavljuje nova hapšenja.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ljubavnica ’otkucala’ lekare policiji

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Jul.2010, 03:24

Najvažnije informacije o grupi uhapšenih lekara i farmaceuta policija je dobila od bivše ljubavnice jednog od njih. Detalje o nelegalnoj trgovini citostaticima koju je izvodila grupa na čelu sa direktorom Instituta za onkologiju i

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.