Lek pogodio tačno gde treba? Čudni Briranac i čistokrvni Švaba, ne sviđa im se

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 15:05

"Lek" pogodio tačno gde treba? "Čudni Briranac i čistokrvni Švaba, ne sviđa im se"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je izjave britanskog premijera i nemačkog kancelara o intervjuu Karslona s Putinom.

Reakcije nemačkog kancelara Olafa Šolca i britanskog premijera Rišija Sunaka na intervju ruskog predsednika Vladimira Putina koji je dao američkom novinaru Takeru Karlsonu ukazuju na to da "lek ciljano deluje", izjavio je danas Medvedev.

On je istakao da nije praksa da šefovi država komentarišu temu intervjua >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojih kolega iz drugih zemalja, prenosi Tas.

"Ali u ovom slučaju, izvolite. Dvojica najvećih političara našeg vremena, čudni Britanac Sunak i čistokrvni Švaba Šolc, počeli su da iznose da nisu saglasni sa sadržajem intervjua ruskog predsednika Takeru Karlsonu. Ne sviđa im se, ne sviđaju im se argumenti i generalno im se ništa ne sviđa", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je zaključio da to pokazuje da je "lek pogodio tačno gde treba".

Nemački kancelar Olaf Šolc i britanski premijer Riši Sunak optužili su ruskog predsednika Vladimira Putina da je tokom intervjua koji je prošle nedelje dao Karlsonu u velikoj meri pogrešno predstavio nastanak sukoba i situaciju u Ukrajini.

Veliki deo dvočasovnog razgovora Putina sa Karlsonom, koji je objavljen 9. februara, bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO-om i Zapadom uopšte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.