Lego podržava proteste,  povlači policijske komplete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 15:47

Lego podržava proteste, povlači policijske komplete

Kompanija Lego je zatražila od svojih partnera da povuku celokupan marketing za policijske tematske komplete što je deo njihovog odgovora na proteste koji se održavaju u SAD.

Na listi se nalazi više od 30 kompleta, mini figura i dodataka, koje distribuiraju trgovci koji su povezani sa kompanijom i koji su objavljeni na društvenim mrežama, preneo je britanski Gardijan. Među kompletima koje treba povući su "policijska jedinica sa psom", "policijski bicikl" i "policijska stanica", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali i neki proizvodi koji su manje očigledno povezani sa policijom, uključujući "vatreni avion", "roštilj je izgoreo" i "otvaranje prodavnice krofni".

Lego verzija Bele kuće namenjena odraslima je, takođe na listi.

Portparol kompanije Lego naveo je u saopštenju da je kompanija zahtevala od svojih pridruženih partnera da se uzdrže od objavljivanja promotivnih LEGO sadržaja, objasnivši da je to deo njihove odluke da poštuju utorak bez delovanja i pauzu u postavljanju sadržaja na svojim kanalima na društvenim mrežama, a sve to u sklopu odgovora na tragične događaje u SAD.

Na svom Tviter nalogu Lego je naveo da kompanija stoji uz Afroameričku zajednicu protiv rasizma i nejednakosti.

Doniraćemo četiri miliona dolara organizacijama posvećenim pružanju podrške deci Afroamerikancima i obrazovanju sve dece o rasnoj jednakosti, poruka je kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lego podržava proteste, prestaje da reklamira policijske komplete

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Jun.2020, 12:36

Na listi se nalazi više od 30 kompleta, mini figura i dodataka, koje distribuiraju trgovci koji su povezani sa kompanijom i koji su objavljeni na društvenim mrežama, preneo je britanski Gardijan. Među kompletima koje treba povući su „policijska jedinica sa psom“, „policijski bicikl“ i „policijska...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.