Lažni med na tržištu?

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni med na tržištu?

Veterinarske inspekcije iz 25 okruga na teritoriji Srbije sprovešće akcijsku kontrolu meda u prometu i uzorkovanje, sa ciljem da se proveri bezbednosti tog proizvoda na tržištu, a po nalogu Ministarstva poljoprivrede. Kontrolisaće se svi parametri kvaliteta kao i eventualno prisustvo rezidua antibiotika i sulfonamida, saopštilo je to ministarstvo.Posebna pažnja biće usmerena na proveru deklaracija, odnosno na to da li su one u skladu sa važećim propisima, kao i na realnost cene pakovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << meda, što bi moglo dea ukaže na moguće prisustvo falsifikovanog meda u prometu.Kontrolom će biti obuhvaćen med svih proizvođača koji se nalazi u prometu, a prvi izveštaji o akcijskoj kontroli meda u prometu biće poznati u ponedeljak 10. marta, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kontrola meda u Srbiji nakon objave da je pun antibiotika

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2014

Veterinarske inspekcije iz 25 okruga na teritoriji Srbije sprovešće akcijsku kontrolu meda u prometu i uzorkovanje, sa ciljem da se proveri bezbednosti tog proizvoda na tržištu, a po nalogu Ministarstva poljoprivrede.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.