Lažna vest o ruskoj invaziji na Gruziju

Izvor: Politika, 14.Mar.2010, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna vest o ruskoj invaziji na Gruziju

TBILISI – Gruzijska privatna televizija Imedi, kako javlja Radio Slobodna Evropa, izazvala je u subotu uveče paniku među građanima kada je namerno objavila lažnu vest da je u toku invazija Rusije na Gruziju.

Televizija Imedi je prikazala snimke sukoba Rusije i Gruzije iz avgusta 2008, javljajući da su ruski tenkovi na putu ka Tbilisiju i da su ruski avioni bombardovali luke i aerodrome.

Tek na kraju priloga objašnjeno je da je vest lažna i da je ta televizija samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << želela da pokaže šta bi moglo da se desi.

Lokalni mediji su preneli da su, zbog lažne vesti, hitne službe primile rekordan broj poziva.

Kako se navodi, urgentni centri potvrdili su da je veliki broj građana doživeo srčani udar, kao i da su mnogi na vest o upadu ruske vojske pali u nesvest.

U gradu Gori koji je najviše stradao u ratu iz 2008. godine, više stotina građana pohrlilo je u prodavnice kako bi se snabdelo neophodnim proizvodima za vanrednu situaciju.

Zbog preopterećenosti mreža, mobilna telefonija je nakratko prestala da radi.

Zvaničnici gruzijske vlade osudili su postupak TV stanice.

FoNet

[objavljeno: 14/03/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.