Lazići doneli balet i klavir u Bajinu Baštu

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazići doneli balet i klavir u Bajinu Baštu

Zahvaljujući mladom bračnom paru koji se iz Beograda vratio u Bajinu Baštu, već četiri godine u ovoj varoši u Podrinju radi muzička, a od ove godine i baletska školica, po programima Ministarstva prosvete. Želja Olgice Petrović i Marka Lazića je da najmlađim Bajinobaštanima pruže šansu kakve do sada nije bilo, da razviju i nadograde svoj talenat i u ovoj umetnosti.
Prvim koracima, sve sigurnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od probe do probe, Aleksandra, Anđelija, Dunja, Nevena i njihove drugarice pod nadzorom diplomirane balerine, ispisuju prvu stranicu baletske istorije u Bajinoj Bašti.

„Oni sve uče kroz igru, pritom ovi pokreti koje mi izvodimo su na francuskom jeziku i oni to negde nesvesno usvajaju, naravno, važno je i za njihovo držanje", kaže profesorka baleta Mila Čolić.
Šta su naučile, buduće balerine pokazaće krajem godine na javnom nastupu, dok je iza polaznika muzičke školice za klavir, gitaru, violinu, harmoniku i solo pevanje već nekoliko koncerata, takmičenja, nagrada...
„Idem već godinu i po dana i od kada sam bila mala želela sam da idem na klavir... naučila sam svašta, imala sam nekoliko nastupa", kaže učenica Anđela Veizović.
„Mi spremamo decu da polažu vanredno ispite u Muzičkoj školi 'Živorad Grbić' u Valjevu, tako da sve je to akreditovano, sertifikovano", navodi profesorka klavira Marija Pavlović.
Osnivači Olgica i Marko Lazić, inače profesor muzike, kažu da su ostvarili tek petinu od početne ideje.
"Supruga i ja smo se vratili iz Beograda, gde nismo radili u struci, ali smo pre nego što smo se vratili zamislili da otvorimo muzičku školu i krajnji je cilj da ovde bude niža, srednja muzička škola i Akademija, ako bog dâ da nam se to obistini, da dolaze deca iz drugih gradova iz regiona", kaže Marko Lazić.
Interesovanja ima, dodaje Marko, već je pedesetoro dece na muzičkim radionicama i dvadesetoro na baletu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.