Lazanski otkrio namere Amerikanaca: Šalju tzv. vojsci Kosova TENKOVE iz Avganistana

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2018, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski otkrio namere Amerikanaca: Šalju tzv. vojsci Kosova TENKOVE iz Avganistana

Albanski ekstremisti u Prištini najozbiljnije planiraju da, čim završe transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u takozvanu "vojsku Kosova", zauzmu sever pokrajine i proteraju Srbe koji tamo žive.

Postojanje ovakvog paklenog plana indirektno je juče potvrdio i general Rahman Rama, komandant KBS, koji je najavio da će njegova "vojska" biti raspoređena na celoj teritoriji Kosova, uključujući i "granicu prema Srbiji". Albanci, pritom, od Amerikanaca traže da njihovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << “vojsci” doniraju tenkove s kojima bi zauzeli sever Kosova!

Prema Raminim rečima, usvajanje zakona o tranziciji KBS u vojsku “jedna je od najvažnijih prekretnica za Kosovo”.

- Nakon transformacije, kosovska vojska imaće sve atribute modernih armija u demokratskim državama. Kosovska vojska braniće teritorijalni integritet Kosova. U novom mandatu biće 5.000 aktivnih vojnika i još 3.000 rezervista. Buduća vojska Kosova biće raspoređena na celoj teritoriji Kosova – naglašava Rama, čime najavljuje i “upad” na sever pokrajine.

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da Amerikanci, ako hoće, vrlo lako mogu da spreče formiranje “vojske Kosova” finansijskim blokadama.

- Ali, očigledno je da oni to ne žele. Ta takozvana vojska Kosova od NATO će dobiti lako artiljerijsko i PVO naoružanje. Po sistemu “kaskade”, bogatije članice NATO poklanjaju borbene sisteme koji nisu više “prva liga”, ali su još dobri i operativni. Iskreno, ne bih se iznenadio da Kosovo dobije i bataljon tenkova i da ti tenkovi budu moderniji i od naših M-84, pošto naši tenkovi nisu modernizovani od 1990. godine... Vidite, Amerikanci ne znaju šta će sa silnom oklopnom tehnikom koju moraju da povuku iz Avganistana ili da je tamo unište – upozorava Lazanski.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bošković u Prištini: Crna Gora iskren prijatelj Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2018

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković tokom posete Prištini u utorak nije hteo da se izjašnjava po pitanju transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, navodeći da je to unutrašnje pitanje Kosova, ali je dodao da Crna Gora poštuje sve odluke suverenih zemalja, a „Kosovo je suverena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.