Laž

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 12:26

"Laž"

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije, ocenio da je izjava Volodimira Zelenskog o predstojećoj provokaciji u nuklearki Zaporožje još jedna laž.

Zelenski je ranije u intervjuu američkom televizijskom kanalu NBC njuz rekao da Rusija želi da potkopa nuklearnu elektranu Zaporožje jer je ne zanima bezbednost u Ukrajini, prenele su RIA novosti.

"Najverovatnije, ovo je još jedna laž. Ovo je još jedna laž", rekao je Peskov.

Zaporoška nuklearna elektrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara.

Ovo je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i instalisanoj snazi, elektrana ima šest blokova snage po jedan gigavat.

U oktobru 2022. nuklearna elektrana je postala vlasništvo Ruske Federacije.

Ukrajinska vojska nastavlja da redovno granatira Energodar i teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje u blizini grada, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: Izjava Zelenskog o mogućoj provokaciji u Zaporožju još jedna laž

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2023

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina, ocenio je danas da je izjava Vladimira Zelenskog o predstojećoj provokaciji u nuklearki Zaporožje, još jedna laž.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.