Lavrov: Odnosi Rusije i Zapada gori nego u Hladnom ratu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Odnosi Rusije i Zapada gori nego u Hladnom ratu

Odnos Rusije i Zapada lošiji je nego u vreme Hladnog rata, jer je tada postojala komunikacija, a nije bilo opsesije rusofobijom, rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Mislim da je (odnos) lošiji. Tokom rata postojali su kanali komunikacija i nije bilo opsesije rusofobijom, što izgleda kao genocid sankcijama", rekao je Lavrov.

Lavrov se, kako kaže, nada da ljudi na Zapadu, uključujući i one na vlasti, znaju koliko je situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opasna, preneo je Tas s.

On je u tom intervjuu, čiji delovi su objavljeni danas, takođe, demantovao američke navode da je Rusija uklanjala dokaze sa mesta na kojem je navodno u Siriji izvršen hemijski napad.

"Ne mogu da budem nekulturan sa šefovima država, ali pozivate se na lidere Francuske, Velike Britanije i SAD, a da budem iskren, svi dokaze na koje se oni pozivaju oslanjaju se na navode iz medija i društvenih mreža. Taj napad se nije dogodio. Ono što se dogodilo bila je planirana predstava", rekao je Lavrov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.