Lavrov: Odbaciti nesuglasice da bi se porazi IDIL

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Feb.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Odbaciti nesuglasice da bi se porazi IDIL

Međunarodna zajednica bi trebalo da ujedini napore u borbi protiv terorizma bez preduslova, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. On je dodao da dvostruke standarde, sebične ambicije i sporove treba ostaviti po strani.

U intervjuu za alžirske novine "Eksprešen“, Lavrov je rekao da je napredak u borbi protiv terorizma moguć samo zajedničkim naporima međunarodne zajednice koordiniranim od strane Ujedinjenih nacija.

”Borba protiv terorizma može biti efikasna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << samo ako radimo zajedno, u skladu sa međunarodnim pravom, sa centralnom ulogom UN u koordinaciji i ostavljanjem dvostrukih standarda po strani“, istakao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, danas je neophodno ostaviti po strani nesuglasice, ambicije i razne uslove, a radi pobede nad Islamskom državom Iraka i Levanta i drugim ekstremističkim grupama ”koje provociraju ljudsku civilizaciju“.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.