Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Sebične ambicije i dvostruke standarde ostaviti po strani

MOSKVA - Međunarodna zajednica bi trebalo da ujedini napore u borbi protiv terorizma bez preduslova, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, dodajući da dvostruke standarde, sebične ambicije, i sporove treba ostaviti po strani.

U intervjuu za alžirske novine "Eksprešn", Lavrov je rekao da je napredak u borbi protiv terorizma moguć samo zajedničkim naporima međunarodne zajednice koordiniranim od strane Ujedinjenih nacija.

"Borba protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << terorizma može biti efikasna samo ako radimo zajedno, u skladu sa međunarodnim pravom, sa centralnom ulogom UN-a u koordinaciji i stavljanjem dvostrukih standarda po strani", istakao je on.

Prema njegovim riječima, danas je neophodno ostaviti po strani nesuglasice, ambicije i i razne preduslove, "radi pobjede nad Islamskom državom i drugim ekstremističkim grupama koje "provociraju ljudsku civilizaciju ".

Komentarišući odnose Rusije i Alžira, Lavrov je rekao da obe zemlje rade na zajedničkom cilju.

"Ministri spoljnih poslovae dvije zemlje uspostavile ad-hok komisiju koja redovno održava sastanke na kojima se razmatraju načini suprotstavljanja pretnji", rekao je ruski šef diplomatije, dodajući da i jedna i druga zemlja imaju mnogo iskustva u borbi protiv "terorističe agresije".

Kako kaže, niz terorističkih napada nije samo pokazao varvarsku prirodu ideologije ID-a i njenu praksu, već i to da je u današnjem povezanom svijetu nemoguće stvoriti "bezbjedno utočište", izolovanjem od svojih susjeda.

Lavrov je takođe skrenuo pažnju i na bliske veze između Rusije i Alžira, pozdravljajući njihovu saradnju u vojnom i energetskom sektoru.

"Tradicionalno, Alžir je među nvažnijim ruskim trgovinskim partnerima", zaključio je on.

(NN/sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Samo zajedničkim snagama je moguće pobediti teroriste"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2016

"Međunarodna zajednica bi trebalo da ujedini napore u borbi protiv terorizma bez preduslova" izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov" dodajući da dvostruke standarde, sebične ambicije, i sporove treba ostaviti po strani...U intervjuu za alžirske novine "Eksprešn", Lavrov je rekao da je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.