Lavrov: Nova administracija u SAD će nastaviti aktuelni politički kurs

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 22:55

Lavrov: Nova administracija u SAD će nastaviti aktuelni politički kurs

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov deli mišljenje nekih stručnjaka koji misle da će nova administracija SAD biti prinuđena da nastavi sadašnji politički kurs

"Slažem se sa nekim stručnjacima koji smatraju da će nova administracija SAD morati da obezbedi kontinuitet sadašnje politike", rekao je Lavrov na jednoj onlajn međunarodnoj konferenciji.

Ministar je rekao da su SAD trenutno fokusirane na domaća pitanja, na uticaj pandemije u zemlji i na oporavak ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogođene kovidom-19.

On smatra da je očigledno da svaka administracija mora da prizna uticaj polarizovanosti američkog društva.

"Ne bi trebalo zaboraviti da su milioni Amerikanaca glasali za aktuelnog predsednika i da je skoro isti broj građana glasao za Bajdena", kazao je Lavrov.

To znači da je američko društvo podeljeno i da svaka administracija ima zadatak da povrati nacionalno jedinstvo koje je izgubljeno, objasnio je on.

Ruski ministar spoljnih poslova smatra da će spoljnopolitička agenda nastaviti da bude ključna i da će SAD od svojih saveznika nastaviti da očekuju da podele teret u međunarodnoj areni.

"Biće zanimljivo videti reakciju Evrope, imajući u vidu koncept evropske strateške nezavisnosti koji je promovisao francuski predsednik Emanuel Makron", naveo je Lavrov.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: Nova administracija SAD će nastaviti sadašnji kurs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je rekao da deli mišljenje nekih stručnjaka koji smatraju da će nova administracija SAD biti prinuđena da nastavi sadašnji politički kurs, posebno u globalnoj areni, prenosi TASS..."Slažem se sa nekim stručnjacima koji smatraju da će nova administracija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.