Lavrov: Cilj taksi je da Srbija prizna Kosovo! UPOZORILI SMO ZAPAD NA PRIŠTINU, ONI RADE ŠTA HOĆE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2019, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Cilj taksi je da Srbija prizna Kosovo! UPOZORILI SMO ZAPAD NA PRIŠTINU, ONI RADE ŠTA HOĆE! (VIDEO)

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da je Rusija upozorila zapadne partnere na opasnosti od "nezavisnog Kosova", a da danas Priština radi šta god hoće

- Kad je Kosovo bilo izolovano i jednostrano proglasilo nezavisnost što je priznala većina zapadnih zemalja, upozorili smo na posledice. Sad Priština radi šta god hoće - rekao je Lavrov i upozorio da zapadnjaci sve manje koriste izraz "međunarodno pravo".

On je dodao da je međunarodno pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rezolucija 1244 za Kosovo i da ono kaže da nema oružanih snaga.

- Ali, suprotno međunarodnom pravu, sad je pravilo da je ok da Kosovo ima vojsku - upozorio je Lavrov.

Lavrov je ponovio da Zajednica srpskih opština nije ni započeta, iako je to dogovoreno, a isto je rekao i za Sud za zločine OVK.

Šef ruske diplomatije je upozorio da nema sumnje da su takse koordinisane sa onima koji žele da ubrzaju formalno priznanje Srbije nezavisnosti Kosova.

- Juče je premijer Albanije Edi Rama rekao da je Kosovo deo Albanije. E, pa eto. Tražili ste, dobili ste to - rekao je Lavrov, obraćajući se zapadnjacima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.