Lavrov: Boriti se metodama koje ne krše međunarodno pravo

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 15:32

Lavrov: Boriti se metodama koje ne krše međunarodno pravo

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Rusija osuđuje svaki oblik terorizma, a i da se protiv terorizma ne bori kolektivnim kažnjavanjem.

"Protiv terorizma se mora boriti metodama koje ne predstavljaju kolektivno kažnjavanje i koje nisu u suprotnosti, ili grubo krše norme međunarodnog humanitarnog prava", izjavio je šef ruske diplomatije .

Lavrov je takođe istakao potrebu da se zemlje regiona angažuju u potrazi za dugoročnim izraelsko-palestinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenjem, dodajući da one bolje od bilo koga drugog razumeju kako da se dođe do rešenja koje će zadovoljiti sve.

Grupa koju čine predstavnici Turske, Saudijske Arabije, Egipta, Indonezije, Nigerije, Katara, Jordana i palestinskih teritorija već je posetila Kinu, a putuje u London i Pariz u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borba protiv terorizma ne bi trebalo da krši humanitarno pravo — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2023

 . Rusija ne podržava terorizam u bilo kom obliku, ali ne veruje da borba protiv njega treba da krši humanitarno pravo, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući izraelsko-palestinski sukob.. „Želeo bih da ponovim da osuđujemo svaki oblik terorizma, ali kada...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.