Lapid: Netanijahu nije pravi premijer

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 23:44

Lapid: Netanijahu nije pravi premijer

Opozicioni izraelski lider Jair Lapid odbacio je danas predlog premijera Benjamina Netanijahua da se obnove razgovori o reformi pravosuđa.

On ga je nazvao "praznim, jer to nije u njegovoj nadležnosti".

"Kao što je svako ko je uključen u pokušaje postizanja širokih sporazuma otkrio, Benjamin Netanijahu zapravo nije pravi premijer Izraela.

On je zatvorenik ministra pravde Jariva Levina i krajnje desnih političara Simče Rotmana i Itamara Ben Gvira", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Lapid, prenosi Tajms of Izrael. Lapid je dodao da je ''učinio sve da spreči razdor u naciji'', ali je poručio da opozicija neće biti partner u pregovorima koji su samo "prazna predstava".

Opozicioni lider je naveo da je večerašnja Netanijahuova izjava "još jedna laž".

"Njena jedina svrha je da smanji pritisak Amerikanaca i uspavaju protesti. Vlada ekstremista ne može u podne da razbije našu demokratiju, a uveče da pošalje Netanijahua da predlaže dijalog", rekao je Lapid.

On je poručio da će nastaviti da se bori protiv reforme pravosuđa.

"Neće nas naterati da odustanemo. nećemo odustati. Borba je tek počela", zaključio je Lapid.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je prethodno izjavio da će se vladajuća koalicija narednih dana obratiti opoziciji kako bi se obnovili razgovori o spornoj reformi pravosuđa koju je Kneset danas usvojio.

Netanijahu je naglasio da je do poslednjeg trenutka pokušavao da postigne kompromis sa opozicijom, ali da je, prema njegovim rečima, opozicija odbila svaku ponudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.