LUKAŠENKO OD PUTINA DOBIO POSEBNU POŠILJKU: Čeka se NJEGOVA ODLUKA, potpis koji će PROMENITI EVROPU

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUKAŠENKO OD PUTINA DOBIO POSEBNU POŠILJKU: Čeka se NJEGOVA ODLUKA, potpis koji će PROMENITI EVROPU

Prvi korak ka ujedinjenju.

Projekat integracije Belorusije i Rusije predat je beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku na odobrenje, a u slučaju da on to učini moći će da se pristupi potpisivanju.

Prema ranijim najavama, do 2020. godine biće formirano zajedničko zakonodavstvo, a do 2021. godine jedinstveni pravilnik kada je reč o naftnoj, proizvodnoj, poljoprivrednoj i transportnoj industriji.

Today is the day at the Old Man, the only deputy of the >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #Belarusian SSR parliament who voted against the collapse of the #Soviet Union.

On August 30, 1954, Alexander #Lukashenko, the current president of the Republic of #Belarus, was born.@200_zoka @Russ_Warrior @AWAKEALERT @jiks pic.twitter.com/0fjSODNXNO

— Sukhoi Su-57 frazor🇷🇺🇮🇳 (@I30mki) September 1, 2019

Beloruska strana je takođe najavila i da će odmah nakon potpisivanja sporazuma objaviti dokument u celosti kako javnost ne bi imala bilo kakve nedoumice da Rusija na neki način polaže pravo na njen suverenitet.

Pored toga, zvanični Minsk navodi i da ovaj projekat nije političkog karaktera, već da je jedini cilj da se stvori princip „dve zemlje - jedno tržište“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.