LUKAŠENKO NA MITINGU PODRŠKE: Belorusija će propasti ako pristanemo na zapadnjačke ucene (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 14:50

LUKAŠENKO NA MITINGU PODRŠKE: "Belorusija će propasti ako pristanemo na zapadnjačke ucene" (FOTO)

Više od 50.000 ljudi je dalo podržalo reizabranog predsednika

Belorusija će propasti ako pristanemo na ponavljanje predsedničkih izbora, rekao je beloruski lider na mitingu svojih pristalica u Minsku.

- Rukovodstvo NATO-a nas poziva da održimo nove izbore. Ako na to pristanemo, propašćemo kao država - rekao je Lukašenko.

On smatra da su izbori bili validni jer se ne može falsifikovati 80 odsto podrške.

Beloruski lider je zahvalio svima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su došli na miting, dodavši da nije pristalica mitinga, ali je morao pozvati narod na pomoć.

- Ako Belorusi žele reformi, sutra ćemo ih započeti - upozorio je on.

U svom govoru je podsetio da snage NATO-a gomilaju snage na zapadnim granicama republike.

- Tenkovi i avioni su na 15 minuta od naših granic. Povećava se vojna snaga na zapadnim granicama naše države - rekao je predsednik.

Lukašenko je stao na kolena pred okupljenima.

- Mnogo vam hvala što ste pokazali da se gospodari ove zemlje, ove prestonice. Oni će to dugo pamtiti. Stojim pred vama na kolenima prvi put u životu - rekao je emotivno predsednik Belorusije.

Podsetimo, danas se u Minsku održava miting podrške aktuelnom predsedniku republike Aleksandru Lukašenku. Na njemu je učestvovalo, prema podacima Lukašenka, oko 50.000 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.