LUDILO MOZGA Umetnik iz Novog Sada vaja biste Vucica PA CE JAVNO DA IH RAZBIJA MALJEM

Izvor: medio.rs, 19.Apr.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUDILO MOZGA Umetnik iz Novog Sada vaja biste Vucica PA CE JAVNO DA IH RAZBIJA MALJEM

"Umetnik" maljem razbija glavu premijeru! Kontroverzni vajar Živko Grozdanić Gere sutra će u Novom Sadu izvesti performans pod nazivom "Alegorija o Premijeru", u kojem planira da postavi 10 skulptura premijera Aleksandra Vučića i brutalno ih razbije maljem!

Grozdanić za medije kažeda se ideja performansa zasniva na alegorijskoj igri koja podrazumeva i eventualno učešće publike u uništavanju skulpture, kao i da će razlupati glavu premijeru jer se "bavi sivim zonama >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << srpskog društva", te da zato nikoga to ne treba da iznenađuje?!

Na pitanje zašto se odlučio na ovaj skandalozni akt, te da li njegov "performans" ima veze sa predizbornom kampanjom, kao i da li je član neke političke stranke on odgovara:

- Godinama sam bio član Demokratske stranke, ali me je Tadić izbacio. Mada, možda sam ja još u Demokratskoj stranci i šta sa tim? Glasaću za Demokratsku stranku, kao što će neko za SNS, ja sam političko biće, ali ovaj performans nema veze sa političkom kampanjom - ističe ovaj kontroverzni umetnik, koji je nekada bio i direktor Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu!

On dodaje da je tražio podršku brojnih institucija da u nekoj galeriji izvede svoj petnaestominutni performans, ali da je nije dobio.

- Performans sa nazivom "Alegorija o Premijeru" i uvlačenje publike u događaj nije cilj sam po sebi, već je postavljanje pitanja i traženje odgovora, kako nam se dogodio premijer? Šta se to zapravo desilo u korpusu istorijskih događaja da nam se jedan običan činovnik u državnoj hijerarhiji nametne kao svetovno biće, neka vrsta konstruisanog božanstva, misionara, pesnika i antičkog heroja - priča Grozdanić šta ga je navelo da dođe na jednu takvu skandaloznu ideju.

Inače, ovo nije njegov jedini sporan "performans". Tako je svojevremeno kamenovao i patrijarha Pavla, sručivši na njega "kišu meteora"!

Informer.rs

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

"Sutra ću rascopati Vučiću glavu"

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2016

Kontroverzni vajar Živko Grozdanić Gere sutra će u Novom Sadu izvesti performans pod nazivom "Alegorija o Premijeru", u kojem planira da postavi 10 skulptura premijera Aleksandra Vučića i brutalno mu rascopa glavu, verovali ili ne, maljem...Grozdanić za list "Alo!" ističe da se ideja performansa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.