LUCIFER DOŠAO U SRBIJU I ZAPALIO ASFALT: Izmereno paklenih 46 STEPENI u centru grada

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 15:08

LUCIFER DOŠAO U SRBIJU I ZAPALIO ASFALT: Izmereno paklenih 46 STEPENI u centru grada

Tokom ovog dana u Čačku termometar je pokazivao 46 stepeni.

Lucifer je stigao u Srbiju i zapalio gradski asfalt. Tokom dana u Čačku na jednom od termometara prikazano je da trenutna temperatura na suncu iznosi neverovatnih 46 stepeni, pa ne treba ni da čudi što se na ulicama našao samo ko mora.

- Kad izađete napolje dočeka vas neverovatna vrelina, ne može da se diše. Imate osećaj da sve gori. Izašla sam do prodavnice, ali sam se pokajala što sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisam kupila sve što mi treba, kaže za agencije Čačanka Ana Lopičić.

Ulice su prazne, bašte kafića imaju vrlo malo gostiju, ali i u poslovne objekte retko su zalazile mušterije. Čak i jutarnja temperatita u Čačku bila je visoka i iznosila 25 stepeni.

- Ljudi koji su danas prošli pored radnje i u nju ušli mogli su se izbrojati na prste jedne ruke. Ovde sam zaposlena preko deset godina i ne pamtim da je ikada izmerena ovolika temperatura u centru grada, juče na tom istom termometru prikazano je da je napolju čak 51 stepen - kaže radnica zaposlena u butiku na glavnom trgu.

Mnogi su spas od vreline i Lucifera potražili na Gradskom bazenima i plaži pored reke Zapadne Morave, ali i na reci Kamenici koja protiče kroz okolna sela.

Lekari apeluju da se građani ponašaju u skladu sa vremenskim uslovima i da hronični bolesnici izbegavaju izlazak po najjačem suncu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.