LSV: Poljoprivrednici u ponižavajućem položaju

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Poljoprivrednici u ponižavajućem položaju

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Knežević rekao je da ta stranka nastavlja prikupljanje 100.000 potpisa za raspisivanje referenduma i zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i zemljišta.
Branislav Knežević je na konferenciji za novinare istakao da se već pokazuje da primena Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu donosi velike probleme domaćim poljoprivrednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poljoprivredi.
Upozorio je i da će smanjenje subvencija za tri puta, sa 12.000 na 4.000 dinara po hektaru, imati katastrofalne posledice po ratarske proizvođače, ali i celokupnu domaću poljoprivredu.
"Na ovaj način se poljoprivrednici dovode u ponižavajući položaj i ne znam kako će skrpiti kraj sa krajem. Posebno me iznenađuje ovakva mera Vlade i Ministarstva za poljoprivredu jer se zna da jedino na poljoprivredi pravimo suficit u izvozu", rekao je Knežević, i dodao da je procena da sad izvoz neće biti moguć.
Liga socijaldemokrata Vojvodine je pozivala da se ne donese ovakav Zakon o poljoprivrednom zemljištu i to se već posle mesec dana od donošenja zakona pokazalo kao ispravno, rekao je Knežević.
Naglasio je da je potrebno hitno menjati zakon, jer je potpuno u nesaglasju sa interesima poljoprivrednika.
Podseća da je potrebno hitno reagovati jer 1. septembra 2017. godine stupa na snagu odredba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju potpisanog sa članicama EU po kojoj državljani tih zemalja mogu da stiču nepokretnosti, uključujući i poljoprivredno zemljište, na teritoriji Srbije, pod istim uslovima kao i naši državljani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.