LSV: Logo Kulturnog centra podseća na kukasti krst

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Logo Kulturnog centra podseća na kukasti krst

LSV je u saopštenju za javnost naveo da je nova vlast u međuvremenu promenila i logo JKP "Informatika", koji je vrlo sličan onome koji se nalazi na Kulturnom centru i da u oba slučaja nije bilo nikakvog konkursa za izbor najpogodnijeg rešenja za logo.
"Novi Sad je grad sa imenom na šest jezika. Novi Sad je i glavni grad Autonomne pokrajine Vojvodine u čijoj je službenoj upotrebi šest jezika. Novosadska preduzeća, pa ni njihovi nazivi, nisu bilo čije lično ili partijsko vlasništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da sa njima može tako olako da se igra", piše u saopštenju.
Bivši direktor Kulturnog centra Novi Sad Laslo Blašković smenjen je sa te funkcije, a nove gradske vlasti su kao argument za smenu navele da je tabla sa zvaničnim nazivom institucije bila ispisana latiničnim pismom.
Nedavno je na zgradu Kulturnog centra postavljen veliki šljašteći ćirilični naziv te institucije, a Novosađani su na društvenim mrežama na internetu odmah potom ostavljali poruke da ih logo Kuturnog centra podseća na stilizovani kukasti krst.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.