LSV: Pokušaji prekrajanja kulturnog identiteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Pokušaji prekrajanja kulturnog identiteta

NOVI SAD -

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorava da je, nakon Kulturnog centra Novog Sada, promenjen i logo JKP "Informatika". On je na novogodišnjoj čestitki, koju su građani ovih dana zatekli u svojim sandučićima, umesto nekadašnjeg kružnog, zamenjen kvadratnim, vrlo sličnim onom koji se nalazi uz novi ćirilični naziv Kulturnog centra Novog Sada.

Novosađani su, kao što je poznato, primetili da logo Kulturnog centra umnogome podseća na kukasti krst, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se dalje u saopštenju Lige.

Osvanuo je, uz skidanje latinične table ove ustanove, bez prethodnih konsultacija sa predstavnicima kulturne javnosti Novog Sada, sprovedene javne rasprave ili konkursa za izbor najpogodnijeg rešenja, kao što bi se očekivalo od nekoga ko je na čelu ustanove koja je nosilac strateških programa u oblasti kulture našeg grada.

Novi Sad je grad sa imenom na šest jezika.

Novi Sad je i glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine, u čijoj je službenoj upotrebi šest jezika.

Novosadska preduzeća, pa ni njihovi nazivi, nisu bilo čije lično ili partijsko vlasništvo da sa njima može tako olako da se igra.

Pokušaji prekrajanja kulturnog identiteta Novog Sada manipulacijom napisima i simbolima njegovih ustanova je već viđena praksa, ispoljena u vreme gradonačelničkog mandata Maje Gojković, koju su Novosađani prozreli i uskratili joj poverenje da dalje upravlja gradom već na narednim izborima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Pokušaji prekrajanja kulturnog identiteta

Izvor: Novine novosadske, 28.Dec.2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da upozorava da je, nakon Kulturnog centra Novog Sada, promenjen i logo JKP “Informatika”. On je na novogodišnjoj čestitki, koju su građani ovih dana zatekli u svojim sandučićima, umesto nekadašnjeg kružnog, zamenjen kvadratnim, vrlo sličnim...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.