LOPOVI U SRBIJI SVE ŽIVO ODNESOŠE! Kada vidite šta sve kradu i kolika je VREDNOST ukradenih stvari zavrteće vam se u glavi

Izvor: Telegraf.rs, 11.Maj.2016, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOPOVI U SRBIJI SVE ŽIVO ODNESOŠE! Kada vidite šta sve kradu i kolika je VREDNOST ukradenih stvari zavrteće vam se u glavi

Ruska kompanija "RŽD internacional" popravljala je prugu između Male Krsne i Velike Plane, a sa gradilišta su odneti bakarna užad, signalni ormani i tegovi u vrednosti od 70.000 evra.

Ovo nije prvi put, ruska kompanija je i ranije najavljivala da lopovluk predstavlja prpereku uspešnom završetku radova. Sličan problem imali su i tokom radova na deonici od Pančevačkog mosta do Pančeva, kada su nekoliko puta pokradeni skretnički elementi, saznaju Novosti.

Kradu se bakarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << užad, signalni omani, tegovi, skretnice, šine, kablovi, vrata, prozori i sedišta. Šteta tokom poslednje krađe iznosi 70.000 evra, a 350.000 evra je šteta koju je pretrpela "Infrastruktura železnice Srbije" u proteklih devet meseci.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Veliki problem predstavlja i ispisivanje vozova grafitima, čije čišćenje košta i po 300.000 dinara.

- Ako lopovi ovako nastave ostaćemo bez plata.Kada više vozova dođe u garažu, neki moraju da prenoće i napolju. Tada nastupaju lopovi, koji skidaju vrata, prozore i izvaljuju sedišta - kaže Stevan Nedeljković, zaposleni u "Ganc garaži", pri "Srbija vozu".

Većina ukaredenih stvari završi kod otkupljivača sekundarnih sirovina.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Lopovi bi ukrali i vagone

Izvor: Večernje novosti, 11.Maj.2016

Lopovi "odnose" sa pruga sve što stignu, a ne prezaju da opustoše i gradilišta. U proteklih devet meseci šteta narasla na oko 350.000 evra DOK su majstori ruske kompanije "RŽD internacional" popravljali prugu između Male Krsne i Velike Plane, sa gradilišta su odneti bakarna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.