LJUBAVNI ŽIVOT MARKA MESARA! Belivukova desna ruka jednu stvar nije praštala - zbog ovog su padale glave

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 22:04

LJUBAVNI ŽIVOT MARKA MESARA! Belivukova desna ruka jednu stvar nije praštala - zbog ovog su "padale glave"

Tanja Miljković, supruga Marka Miljkovića, drugog čoveka najopasnijeg klana u Srbiji i "desna ruka" Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, puštena je sinoć na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal povodom sumnji da je učestvovala u pranju prljavog novca ovog klana.

Informacija da je Miljkovićeva supruga u bundi i sa lisicama na rukama juče policijskim kolima odvedena iz "Šilerove 2" na saslušanje preplavila je sve medije, ali to nije prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se njeno ime pominje u javnosti.

Miljkovićeva supruga od ranije je poznata javnosti po priči da je Lazar Vukićević, jedna od žrtava Belivukovog klana, namamljen i najmonstruoznije mučen jer je davno sa njom bio u ljubavnoj vezi, a što je Miljkoviću izuzetno smetalo.

Lazar Vukićević jedna je od pet potvrđenih žrtava klana koji su predvodili Belivuk i Miljković. Fotografije monstruoznog mučenja i svirepog ubistva Vukićevića pripadnici klana razmenjivali su preko kriptovane aplikacije Skaj, ne sluteći da će ona ubrzo nakon toga biti "provaljena" i da će se svih fotografija i snimaka dokopati policija i Tužilaštvo.

Vukićevićev nestanak prijavljen je 16. oktobra prošle godine, a kasnije je utvrđeno da je ubijen dva dana ranije, krvavnog 14. oktobra, u Belivukovoj vikendici u Ritopeku.

Vukićević je postao žrtva ovog klana, koji je do kraja prošle godine nesumnjivo bio najopasniji i najjači u srpskog podzemlju i koji se ponašao kao da im niko ne može ništa, iz nekoliko razloga. Prema operativnim policijskim podacima, Vukićević je u tom periodu takođe, kao i Belivukov klan, vodio poslove sa drogom i jedno vreme su čak i sarađivali. Međutim to je od prvog dana smetalo Miljkoviću, jer se dugo pričalo da je njegova supruga, s kojom ima dvoje dece, ranije bila u vezi sa Vukićevićem. Zbog toga je njihov odnos uvek bio nategnut, ali kako su sarađivali situaciju su držali "pod kontrolom".

Međutim, u toku 2020. godine, Vukićević je počeo da radi "na svoju ruku" i, kako se sumnja, nekoliko puta nije poslao dogovorenu drogu Veljinom klanu. Zbog toga su ga pripadnici grupe više puta opominjali i upozoravali, međutim on je nastavio po starom i Belivuk, koji je u tom trenutku bio najmoćniji čovek srpskog podzemlja i nije mogao da podnese da mu neko prkosi, odlučio je da mu se za sve to osveti i skovao je jeziv plan.

Kobnog 14. oktobra 2020. godine Vukićević je dobio snimak na kom je Velja Nevolja vezan i pripadnici klana ga šutiraju. Potom je dobio i poruku u kojoj je pozvan da "dođe da ubije Velju". Vukićević je tada rekao: "Idem da overim debelog" i uputio se ka Ritopeku. Nije ni slutio da je u pitanju jeziva nameštaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave. Vukićević je, kako je potvrđeno optužnicom, mučen najduže i najbrutalnije od svih ostalih žrtava klana.

Fotografije nastale tokom njegovog mučenja i nakon ubistva su monstruozne i potvrđuju da je Vukićević bezdušno mučen dok nije izdahnuo. Nakon zločina njegovo telo je raskomadano i, sudeći po pronađenim tragovima, samleveno u industrijskoj mašini za mlevenje mesa kasnije pronađenoj u tajnoj sobi u Ritopeku.

Kasnije, tokom istrage protiv uhapšenog klana Velje Nevolje, utvrđeno je da likvidaciji Vukićevića nisu prisustvovali Velja Nevolja i Marko Miljković, ali su instrukcije o tome kako da se ovo mučenje i ubistvo obave davali svojim "vojnicima" preko telefona.

Kako se navodi u optužnici protiv Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih saradnika, a što je tužilaštvu ispričao svedok-saradnik Bojan Hrvatin (takođe član Belivukove grupe), u akciji ubistva Vukićevića glavnu ulogu odigrao je upravo Miljković, koji se preko aplikacije "skaj", dopisivao sa suparničkom grupom (škaljarcima), lažno se predstavljajući kao njihov član.

- Miljković je vodio to i on je bio mag - rekao je Hrvatin tužilaštvu.

Na ovaj način, Belivukova grupa je uspela da u Crnoj Gori kidnapuje uticajnog škaljaraca, Mila Radulovića zvanog Kapetan, i njega iskoristi da namami još žrtava.

- Kapetan nam je prosto bio potreban jer je imao keša, bio je na vezi sa svim Škaljarima tim viđenijim iz Crne Gore i bio je u neku ruku šef Aleksandru Šarcu i Lazaru Vukićeviću - objasnio je Hrvatin.

Dodao je da je "Miljković počeo da piše sa Kapetanovog aparata Šarcu i Vukićeviću (…) Slikali su Veljka Belivuka kako je otet i na taj način smo uspeli da navučemo Lazara."

Vukićević je zagrizao udicu. Oko osam sati uveče njega je na jednom parkingu u Radničkoj ulici pokupio Belivukov saradnik. Pre nego što je prešao kod njega u automobil, Vukićević je prijatelju sa kojim je došao rekao da su ga "ako se ne vrati, prodala’ braća Crnogorci“. Nakon toga, otišao je u Ritopek i više ga niko nije video.

Kada se dovezao u kuću u Ritopeku, Vukićević je osetio da je u pitanju nameštaljka. Ali, bilo je kasno.

- On je izvadio pištolj jer mu je nešto bilo sumnjivo. Kada je video pištolj, prvi za pištolj i ruku je skočio Miloš Budimir (član Belivukove grupe). Ovaj je uspeo da opali metak ali nikog nije pogodio - objašnjava Hrvatin.

- Tu su oni njega na betonu prebili dobro. U planu je bilo da se ispituje (...) ali je on toliko bio prebijen da nije mogao da priča i samo su ga dovršili - naveo je on.

Nalog koji su dobili od šefova Belivuka i Miljkovića, koji su se tada nalazili u Crnoj Gori sa zatočenim Kapetanom, bio je da Vukićevića najviše muče.

- Ovoga puta dajte 102 odsto sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila - prepričao je Hrvatin šta se dešavalo.

U optužnici se navodi da je Belivuk tražio da čuje Vukićevića na telefon dok je bio zarobljen i živ u Ritopeku kako bi mu ostavio poruku. Pripadnici njegovog klana dali su mu Lazara na telefon, a Nevolja mu je rekao:

- E ovde Vepar druže, gde si Laki, je li bre kome će "grobari" da p*še? Slušaj, znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju. A imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi... Crkni smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve. Znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno! - rekao je Belivuk tada već brutalno pretučenom Vukićeviću.

Sličnu poruku Lazaru je dao i Miljković.

Tog 14. oktobra kako je kasnije utvrđeno, klan Velje Nevolje svirepo je ubio najmanje tri osobe. Sudeći po porukama koje su razmenjivali pripadnici klana, dve osobe su lično likvidirali Veljko Belivuk i Marko Miljković u Crnoj Gori (Adisa Spaihića i Damira Hodžića), dok su treću - Lazara Vukićevića, po njihovom nalogu mučili i ubili pripadnici njihovog klana - Miloš Budimir, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Marko Budimir. U organizaciji Vukićevićevog ubistva učestvovali su i Miloš Budimir i Dejan Tešić.

Vukićević je poslednji put viđen 16. oktobra 2020. godine na Banovom Brdu. Njegova porodica je dva dana kasnije prijavila njegov nestanak i izrazila sumnju da je otet.

Vukićević je široj javnosti postao poznat 2019. godine kada je ispod automobila njegovog oca, a koji on koristi, postavljena eksplozivna naprava. Do detonacije je došlo na Vračaru u trenutku kada u vozilu nije bilo nikoga, te srećom u eksploziji nije bilo povređenih. Pojedini izvori su kasnije tvrdili da je bomba aktivirana daljinski i da je motiv bila opomena mlađem Vukićeviću koji je u trenutku eksplozije izašao iz dvorišta na ulicu.

Lazar je poznat i po incidentu kada je ispred jednog beogradskog kluba na Terazijama u nogu upucao Nikolu Vavića (27), brata nekadašnjeg vođe Partizanove navijačke grupe Aleksandra Vavića. Do pucnjave je došlo nakon svađe u toaletu kluba, a četvorka koja se tada sukobila dobro se poznavala odranije, sa tribina.

Vukićević je odslužio zatvorsku kaznu za krivična dela koja su mu se stavljala na teret nakon ovog događaja, a na slobodu je pušten tri meseca pre eksplozije na Vračaru.

Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, u kom je negirala da ima veze sa pranjem novca za Belivukov i Miljkovićev klana, Tanja Miljković puštena je na slobodu.

Njihova porodična kuća, koju mnogi nazivaju "Šilerova 2", a koja se nalazi na Zvezdari juče je detaljno pretresena.

Kako se saznali, finansijska istraga protiv klana Belivuk Miljković utvrdila je da Miljković poseduje jednu kuću i tri stana u Beogradu, vrednosti od preko milion evra i da će mu sva imovina biti oduzeta. U dvorištu njihove luksuzne kuće, pronađen je i blindirani BMW koji će biti odvezen na veštačenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.