Izvor: B92, 03.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LILIC NAJAVIO TUZBU PROTIV ADVOKATA MIRKOVICA

Bivsi predsednik SRJ, predsednik Srpske socijaldemokratske partije, Zoran Lilic najavio je u izjavi za Radio B92 da ce podneti tuzbu za klevetu, protiv advokata Mirka Mirkovica. Naime, advokat Mirkovic je u svoje i u ime jos desetak penzionisanih radnika jugoslovenskog MUP-a podneo Istraznom odeljenju Okruznog suda u Beogradu zahtev za istragu protiv 56 lica, medju kojima su mnogi bivsi savezni funkcioneri, pod sumnjom da su ostetili stambeni fond za 300 miliona dinara raznim zloupotrebama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sluzbenog polozaja, pise "Glas javnosti". Na spisku osumnjicenih su Slobodan Milosevic, Momir Bulatovic, Radoje Kontic, Vukasin Jokanovic, Zoran Sokolovic, Petar Gracanin, Vuk Ognjanovic, Jugoslav Kostic, Zoran Vujovic, Uros Klikovac, Milos Bojovic, Zoran Lilic, Zivadin Jovanovic i drugi. Advokat Mirkovic navodi niz primera zloupotreba oko dodele stanova i kuca i tvrdi da su "savezni funkcioneri uzimali mnogo vise nego sto im cin to dozvoljava". Za bivseg predsednika SRJ, Zorana Lilica, Mirkovic tvrdi da je 1996. Godine dobio stan u ulici Teodora Drajzera 38. Medjutim, naredne godine, pise Glas, Lilic dobija kucu od 244 kvadrata u ulici Vasilija Gacese broj 9. Dodela stana nije mogla da se realizuje, tvrdi advokat Mirko Mirkovic, pa mu se dodeljuje kuca.

'Moj jedini komentar je da cu tuziti gospodina Mirka Mirkovica', izjavio je za B92 Zoran Lilic. Naglasivsi da ne moze da govori o istinitosti podataka o ostalim pomenutim bivsim drzavnim funkcionerima, Lilic je rekao: "Potpuno je netacno to sto je g. Mirko Mirkovic rekao. U Teodora Drajzera 38. ja ne posedujem nikakav stan, to je kuca koja je bila meni dodeljena koja je znacajno veca od kuce u kojoj danas zivim, a koju sam ja vratio zvanicnim dopisom tadasnjoj Administrativnoj komisiji savezne vlade, taj dokument postoji. Ja sam to odbio zato sto se radi o jako velikoj povrsini. Da li je u pitanju druga kuca, radi se o kuci od oko 231 kvadrata za koju smo mi dali dva stana povrsine preko 100 kv.m. i treci stan koji sam ja tada dobio od fabrike 'Rekord' koji je prodat i isplacena je razlika. Ja licno nemam nista protiv da se zapecati sve sto nije zakonito dobijeno, sve sto je nelegalno dobijeno, cak i da se oduzme ono sto nije po zakonskim propisima isplaceno. Inicijativa g. Mirkovica je mogla verovatno da bude dobronamerna da je upucena na neki drugi nacin, a posto se radi o kleveti mislim da mora da mu se vrati na isti nacin", kaze Lilic za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.