LETOVANJE U CRNOJ GORI, PA U KARANTIN? Dr Kon: Neka ovo nikoga ne iznenadi, mere prema njima i BiH su pod uticajem POLITIKE

Izvor: Press, 18.Avg.2020, 11:40

LETOVANJE U CRNOJ GORI, PA U KARANTIN? Dr Kon: Neka ovo nikoga ne iznenadi, mere prema njima i BiH su pod uticajem POLITIKE

Iako je pre dva dana dr Branislav Tiodorović rekao da za naše građane neće biti uveden obavezan PCR test po povratku iz inostranstva, dr Predrag Kon ipak nije odbacio takvu ili sličnu mogućnost.
Foto:blic
Foto: Tara Radovanović / Tanjug
Dr Predrag Kon
- Naši građani tek ulaze u Crnu Goru, šta će biti kad se budu vraćali… Tako da ne bi trebalo nikom da bude iznenađenje ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se uvede mera karantina. Ne mogu da je najavljujem, ovo ja govorim lično, u svoje ime. Kada je nešto stav Kriznog štaba, to ja onda jasno kažem, ovo je moje lično mišljenje - rekao je dr Kon tokom gostovanja na TV Prva tokom kojeg je bilo reči i o epidemiološkoj situaciji u Srbij i da li otvaranje granica sa Crnom Gorom povećava rizik širenja virusa.

Dr Kon priznaje da se otvaranjem granica povećava i rizik pošto dolazi do velike fluktuacije ljudi u oba pravca.

- Epidemiološki rizik se svakako povećava. Svako ko priča drugačije, ne zna šta priča. O tome moramo da raspravljamo. Mere u odnosu na BiH i Crnu Goru su i te kako pod uticajem politike. Neću više o tome da govorim. Epidemiološki rizik postoji - rekao je dr Kon na TV Prva.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBI BEZ PCR TESTA U CRNU GORU? Crnogorci najavili moguće ukidanje obaveznog testiranja za naše turiste, ali uz jedan USLOV

Izvor: Blic, 18.Avg.2020

Dr Boban Mugoša, direktor Insituta za javno zdravlje Crne Gore, najavio je gostujući u Novom danu na N1 "da bi mogli da budu ukinuti obavezni PCR testovi za građane Srbije, ukoliko se nastavi sa poboljšanjem zdravstvene situacije u Srbiji", baš kao što je "Blic" najavio pre nekoliko dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.