LETO SA SOBOM DONOSI POPUŠTANJE MERA: Nova popuštanja u Crnoj Gori, situacija sa koronom sve bolja

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 08:03

LETO SA SOBOM DONOSI POPUŠTANJE MERA: Nova popuštanja u Crnoj Gori, situacija sa koronom sve bolja

Režim prelaska granice za zemlje regiona nije promenjen.

U Crnoj Gori od danas stupaju na snagu nove epidemiološke mere, maksimalno liberalizovane, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Odluka je doneta na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije i broj vakcinisanih stanovnika, kao i padu broja inficiranih, a na predlog Saveta za borbu protiv korona virusa.

Od danas, do petka 2. jula, ukida se ograničenje rada ugostiteljskih objekata, ali bez >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muzike posle 23 sata u baštama i terasama zbog buke.

Ukida se vremensko ograničenje rada privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (tržni centri, prodavnice obuće i ođeće, kozmetički, frizerski saloni...

Ukida se vremensko ograničenje rada priređivača igara na sreću, ustanova kulture i dozvoljeno je održavanje treninga sportista, sportskih takmičenja i turnira sportista u manjim zatvorenim sportskim objektima uz poštovanje posebnih mera u sportu i rekreaciji koje su propisane u Naredbi.

Povećan je dozvoljeni broj prisutnih osoba na sahranama sa 50 na 100 lica.

Na snazi ostaje zabrana primanja saučešća i obaveza nošenja zaštitnih maski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.