LETAK SA “ZVEZDAMA GRANDA PREPORODA”- DOGAĐAJ GODINE

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jan.2012, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETAK SA “ZVEZDAMA GRANDA PREPORODA”- DOGAĐAJ GODINE

Izvor: Tvoj portal   Prema obimnim i sveobuhvatnIm, ali tajnim istraživanjima, (jer jedino tajni mogu biti takvih, dosada neviđenih razmera, a malo je izgleda da će se takav gabarit ikad više ponoviti, u skoroj, sa manje nade u skorijoj budućnosti, koja je već počela, samo se treba javiti u opštinu da ti je prepoznaju i dodele na sledovanje) koje je za potrebe izbornog štaba DS-a bez ograničenja mandata sproveo GAL(M)UPOV institut za privođenje i ispitivanje na informativnim razgovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << javnog mnjenja kako pojedinaca tako i pojedinica, najznačajniji događaj u staropazovačkoj opštini u 2011. godini nije bio, kao što se moglo očekivati –otvaranje Belog dvora srpskog fudbala, Srpske junačke, sigurne kuće fudbala, što se zbilo u junu mesecu nam u prisustvu samog srpskog fudbalskog princa Tomislava Tonija Karadžića i njegovog partnera Mišela Platinija, a druge Ivice i Marice da i ne spominjemo, ali ipak u zapažnom odsutvu predsedika DS-a Borisa Tadića.


Koji je tog istog dana bio na Novosadskom sajmu poljoprivrede, lova, ribolova i krivolova u vodama Vojvodine, kao i po šumama i gorama, takođe Vojvodine, pa je po povratku mogao da svrati kad je tuda već prošao koridorom na dva kilometra razdaljine, sa bezbednim skretanjem do lica mesta gde se odigravala fudbalska nam fiesta. Mogao je, ali nije, a zbog čega nije, - DS i dalje tajnu krije.
Na vrhu vrhova top liste Žutih talasa
A ovaj događaj bez presedana bio je na vrhu vrhova top liste RTV Žutih talasa , (RTV ŽT), pod rednim brojem 1.koji su zaokružili , a kamere zabeležile, v.d. producenta, v.d. direkora kao i v.d.glavnog i odgovornog urednika Miloš-Miško Lazić i kontrolor programa, izabrani predsednikov žurnalista Dragan Bursać. Oni bi se mogli nazvati, ako ne baš direktnim učesnicima, a ono u svakom slučaju svedocima. I to ne bilo kakavim, nego baš, ako hoćete da znate, a zašto ne biste hteli, kad I onako plaćate i tako i tako, (ju, naopako, a da kako ste drukčije vi mislili ?), zaštićenim svedocima ovog najmilijeg i najdražeg lokalnog sobitija sa najširim vidikovcem i značajem. I to ne samo da su zaokružili, nego čak i podvukli žutim, sa namerom da to jednom, nekad, kad bude potrebno i pokažu, a trebaće, uvek treba, samo kad dođe vreme, a doći će, nego šta nego će doći, i to baš onom, a ne nekom drugom, kome treba. Svoje, najpre okruživanje, a potom i podvlačenje žutim, ova dva vrhunska novinara, žurnalistička maga (samo odakle im tolika snaga da tako izoštravaju sliku pri izveštavanju i snimanju događaja koji direktno ili indirektno utiču na život građana, poreskih obveznika u čije je džepove omiljena narodna lokalna vlast duboko zavukla svoje ručice u traganju za novcem kojim bi finasirala program svog Agitpropa. Što svakodnevno plovi na žutim talasima , dok njime kormilari najefikasniji izvođač slobodnih udraca u najsupešnijoj loklalnoj samoupravi u Srbiji, Staroj Pazovi, opštini anketa, amaterizma, biznisa i sporta, AMBISU, hadži Goran Jović.
GAL(M)UPOV institut je ovo istraživanje izveo pod kodnim nazivima“Daj gol!“, i “Ubaci, a ne baci!”a sprovedeno je daleko od očiju, ali i ušiju javnosti, čak i od samih anketiranih koji nisu ni bili navikli da ih neko, a naročito od vlasti, bilo za šta pita, jer to nije nikad dosada činjeno, pošto ne spada u korpus ljudskih prava i sloboda iz sustava demokracije. I odjednom kad je osetio zatresenu mrežu u svojoj uzmućenoj svesti, (a ima od čega), anketirani ili anketirana su dobili signal da su upravo odgovorili na nekoliko postavljenih pitanja koja će, kao i odgovri na njih, biti regsitrovana u njihovim datotekama . 
Datoteka dva novinarska maga U svojoj pak datoteci su dva novinarska maga (odakle im tolika kreativna snaga , gde im izvire hrabrost da tako žustro, da žustrije biti ne može, svakog dana sve više kritikuju lokalne lidere i njihovu vladavinu u svakom pogledu, predvodeći u tome svoj kritički, stvaralački novinarski tim), do detalja snimila sam čin okruživanja i podvlačenja žutim pod rednim broj 1.Kuću fudbala, kao glavnog favorite ne samo za najznačajniji događaj 2011, nego i decenije, istom onom preciznošću i minucioznošću, ali i gracioznošću, čak bi se moglo reći nekim verskim ushićenjem, koje se očitovalo dok su snimali i kasnije emtovali na Žutim talasima, kako staropazovački mesni vladajući žuti trijumvirat: Goran Jović, predsednik opštine, dr Mišo Filip, nosilac liste DS –a sa žutim zracima, član opštinskog veća, presdednik Saveta MZ Stara Pazova i Slobodan Jovanović, predsednik Izvršnog saveta Mesne zajednice, prilažu novac na svetim arhijeresjkim liturgijama u hramovima Svetog Ilije i Vaznesenja presvete Bogorodice u vreme božićnih praznika. Na iznos novca koji su ova tri žuta bogougodnika priložila oko kamere je trenutno zažmurilo pri emitovanju, ali poruka o dobročinstvu ovih priložnika, vernika, je poslata budućim biračima, ali nažalost samo u mestu Stara Pazova, pošto jedino nju, ali ne i celu opštinu zasad pokriva signal Žutih slika i talasa koji imaju status divlje informativne agitpropagdne deponije koja emituje program na kablovskom kanalu bez pribalvjenih dozvola .

Kulturna dimenzija svih ovih događaja
Dok su na displeju u direktorovom kabinetu ŽT, ova dva žuranalsitička maga, po ko zna koji put gledala svoje predloge za događaj godine diveći se načinu na koji su sročeni, spremajući se da presretnu zasad još uvek poverljive informacije transkripta GAL(M)UPOVOG instituta o izboru događaja godine, pridružili su im se iz proširenog redakcijkog kolegijuma ŽT Anđelka Mali, koja svim stavrima i događajima daje i po jednu suvišnu kulturnu dimenziju, pa i ovom, kao I Milan Mijatović, skupštinski izveštač, koji je nominovan za nagradu za životno delo koje dodeljuje novoustanvljena opštinska žurnalistička udruga ”Trubaduri lokalne vlasti” za njegovo objektivno i sadržajno izveštavanje sa sednica opštinskog parlamenta iz kojih je redovno brisao 18 radikalskih odbornika pridružujući se na taj način interventnom vodu od 11 bezbednjaka koje je angažoavo predsdnik skupštine Miloš Crmomarković, vojvoda od Log centra radi obezbeđivanja dvotrećinske većine vladajuće koalicije i provođenje demokratske operacije rasterivanja đavola, tj, odbornika radikala sa sesija. Ovaj hrabri, istinoljubivi i profesiji odani žuranalista , koji uvek uporno insistira da se, koliko god je to moguće, a mogućnosti u opštinskom novinarstvu su za tako nešto neiscrpne, ućutka druga strana, da zanemi, nominovan za tek ustanovljenu novinarsku nagradu, lokalnu verziju Pulicerove, Trubaduri lokalne vlasti, nije ni slutio da će se i njegova skupštinska izvješća kao i rezervni sastav koalicione većine iz izborne jedinice agencije Dži for Es naći kao kandidati za top listu Deset najzanačajnijj događaja u 2011. u AMBISU, po verziji GAL(M)UP INSTITUTA za privođenje i ispitavanje na informativnim razgovorima javnog mnjenja u najuspešnijoj lokalnoj samoupravi u Srbiji. Ali, nažalost, “il ne da đavo, ili ne da Bog” nisu prešli cenzus i nema ih među deset laureata.
Top lista najznačajnijih događaja i zbivanja u Staroj Pazovi u 2011, verziji GAL(M)UPOVOG instituta:
1.Letak sa “Zvezdama Granda Preporoda “proglašen je je za najvažniji, najuzbudljiviji i najpopularniji događaj 2011. godine.(Ko bi se tome nadao?Pojavio se krajem oktobra, distribuiran u ogromnom tiražu od oko 20.000 primeraka u isto vreme od posle ponoći do pred rasvit u svih deset naselja u opštini. Na letku su ukratko navedene uz fotogarfije, kratki podaci iz radne i političke biografije šest zvezda ”Granda Preporoda” koje zauzimaju odgovrna mesta u lokalnoj vlasti, političkim stankama i biznisu, od kojih su čak četiri člana Opštinskog rotari kluba.
Predvodi ih Sava Nikolin, vlasnik većine bilborda na području opštine, lični totaldizajner i dekorater predsedika opštine, vlasnik reklamne agencije Makromedija, viševalentno stranački angažovan, čovek od poverenja DS-a, marketinški lider GG Preporoda, nedavo ga je kao svog izabranog podlidera Dušan Bajatović imenovao za predsednika Opštinsk odbora SPS (Savin pokret socijalista), iako je sa socijalistima raskinuo još 2000; autor slogana u opštinskom agitpropu,”nova vizija, lepota je važna,“, autor zaštićenog opštinskog brenda sa “šeširom, dunavskim bregom i magarcem na njemu” , JP “Vodovod i kanalizacija brendirao za oko 40 hiljada evra, povlašćeni je stalni budžetski korinsik sa pravom prioriteta u uplatama u impozantnom iznosu (koliko zatraži) za kompltno brendiranje opštine amaterizma, bisnisa i sporta, AMBIS; pretpostavlja se da je član opštinske trilaterale, zajedno sa Goranom Jovićem i Jovanom Tišmom, zajedničko im je to što ih krasi barokna lepota i briljantni um pa su stoga toliko posvećeni pored razvojnog gambita idealima nove vizije i visokoj gradnji i niskogradnji, uz prateći ideal”lepota je važna“. Rotarjinac svakog trenutka, još od osnutka opštnskog kluba.
Na letku “Zvezde Granda Preporoda “ još Goran Vranješ, Živan Sarić, Dragiša Lajović i Dragan Dronjak Na letku “Zvezde granda Preporoda” su kratke radne bipgarfije i polititčka putanja do samih vrhova lokalne vlasti: Gorana Vranješa, pekara i rotarijanca iz Nove Pazove Inđije, zamenika predsednika opštine, sa mesečnom platom od preko 100 hiljada dinara, navodno poznatog po aferi “tucanik”; Živan Sarić, predsenik Rotari kluba, član Opštinskog veća, lokalni bogataš, vlasnik “Pionira š“, preduzeća za proizvodnju poker aparata, benzinske pumpe “Pionir petrol” , više desetina kladionica; u vreme pojave letka bio je zajedno sa više lica lišen slobode zbog, kako je MUP saopštio ,”nezakonite privatizacije privrednog društva Centrosrem tekstila, 2009.”, ali je posle nekoliko dana pušten iz pritvora; zatim Dragiša Lajović –Gale, rotarijanac, već duže od tri godine v.d.direktora JP”Urbanizam”, kao kadar “Preporoda” iako ima samo završenu gimanziju. Na letku se našlo mesto i za Dragana Dronjka iako nije sasvim iz ove priče: bivšeg diretkora propale Dijane, sada uspešnog preduzetnika, vlasnika”Atelja Antre” koje proizvodi rukom čvornovate tepihe, odnedavo funckionera SPS (Savinog pokreta socijalista).Nedavno je objavljeno specijalno izdanje Letka “Zvezda reporoda“ posvećen prilozima za bografiju “pobednika”,Grand parade Preporoda - Gorana Vranjša. Letak su potpisali “nezadovljni i razočarani članovi Preporoda“.
Zvezde “Granda Preporoda” sa ovog letka, koje bira skupština opštine (Vranješ, Sarić,Lajović) nisu ni potvrdili ni demnotavali ono što je o njima napisano na letku, iako su opozicioni odbornici to izričito zahetvali na dvema poslelednjim sednicama oštinskog parlamenta.

2.Izgradnja letnje pozornice veka u Vojki, projekat vredan 100 hiljada evra, izdvojenih iz opštinskog budžeta (nominacija:mesna zajednica, novi vidici);
3.Reasfaltiranje ulica Pere Ninkovića u Staroj i Krajiške u Novoj Pazovi ukupne dužine od 160 metara, te održavanje asfaltne kondicije u sokačiću Šorić u Krnješevcima, dužine 12 metara (nominaciji: blagodeti u horu, asfalt u svakom šoru);
4. Odlazak Milke Simić, rukovodioca odeljenja za društevene delatnosti u opštiskoj upravi, nesmenjivog kadra DS Servisa za parkiranje, otšumljavanje javnih površina u opštini “Vojvoda od Log centra Miloš Crnomakrović” na višednevnu ekskurziju u Španiju sa jednom srednjom školom (ona zna s kojom) u cilju učvršćivanja i produbljivanja veze između lokalnog rukovodstva I ”opštnskog školstva“ ostvarenog u okviru projekta ”Pedagoški stasale, tetkice su glasale, izabrale ponavljača, u Evropu da ih vodi, refrormski preporodi“ (nominacija:reforma obrazovanja,ole!);
5.Iskop, utovar zemlje na grdilištu bazena “Jovanova i Bojanova korita “u Novoj Pazovi , odvoz do Vojke i nasipanje rupa, u Ulici Kertiz kod seoskog groblja i to po slobodnoj pogodbi izemđu auotprevoznika i Mesne zajednice, opština plaća iz budžeta koliko se zatraži (nominacija: bez rupa na relaciji između opštine kao maćehe i njenih poćerki, usvojenica, mesnih zajednica );
6.Rasađivanje bandera za rasvetljavanje i osvetljavanje prolaznika u prostoru, komada dva kod Lifama i u Železničkoj ulici, takođe komada dva. Bandere su pripadale svetlosnom rasadniku MZ rasađenom 2007. Nakon što su u dvema ulicma u centru Stare Pazove iščupane stare sa korenom, a zasađene nove iz rasadnika Pokrajinskog fonda za razvoj “mr Bojan Pajkić,“ uz finansijku podršku od 80 mliona dinara. Svetiljke na banderama zasađenim kod Lifama upalili su Goran Jović, Jovan Tišma, Slobodan Jovanović kao predstavnik “Feromonta” privatnog preduzeća za distribuciju gasa kojemu su najpre mesna zajednica, a sada i opština poverile izvođenje radova rasađivanja bandera sa svetiljkama za osvetljavanje i rasvetjavanje ljudi i događaja u najuspešnjoj lokalnoj samoupravi u Srbiji. Staropazovačni su na telefon projekta “AP Kontorlor“koji inače finasira Vlada Kraljevine Norveške u okviru programa “Jačanje mehanizma odgvornosti u javnim finansijama“ saznali da presađivanje svetlosnih bandera košta opštinski bužet preko 4 miliona dinara, po million za svaku banderu (nominacija “Svetlosti, više svetlosti!”- Gete na umoru);
7. Prosvirao predsednik Opštinskog odbora DS, Jovan Tišma, a propevao predsneik opštine hadži Goran Jović. Tišma je formirao bend “Jamajkani“ u kojemu sa udaraljkama nastupa i Sava Nikolin, a hadži Goran Jović je snimio CD sa dve melodije koje su ubrzo postale mega hitovi, koji gospodare muzičkim prostranstvom Žutih talsa kao kitovi okeanima:”Trči, Gricko trči,“ i “Pos’o -fudbalska kuća, Fudbalska kuća- pos’o”. (Nominacija : “Kad si srećan…s drugim deli sreću tu …”
8.Nabavka šest klupa i 12 stolica u OŠ”Heroj Janko Čmelik” u Staroj Pazovi iz sredstava đačkog dinara, ostavrenog po projektu “Đačko samosnabdevanje u najsupešnojoj lokalnoj samopupravi u Srbiji” (nominacija: brižna opština);
9. Koncert zahvalnosti “Jan Audia“ iz Kisača održan pod nazivom “Ajde , Jano, binu da prodamo/, da prodamo, Jano, samo da pevamo” pošto mu je ispalćen i poslednji cent sume od 20.000 evra za postavlajnje bine i razglasnih uređaja za zabavno -muzičku letnju razbibrigu pozantu pod nazivom “Pazovačko kulturno leto, a o zimi da i ne govorimo”. (Nominacija:širenje kulturnih vidika, slika i prilika i preko opštinskih granica);
10. Direktan radio i TV prenos na “Žutim talasaima “ desetog, jubilarnog memorijanog turnira sa glavnog terena Kuće fudbala koji se bredovno održava u spomen Stoletu Joviću ,fudbalskom sudiji, od kad je njegov najstariji sin, Goran, 2001, godine postao predsednika IO MZ Stare Pazove. Direktan prenos koji je trajao punh 12 sati vršio je majstor sporta i novinarska liegeda Dragan Bursać. Početne udarce izvelu su mali David i Petar, Goranovi sinovi, a unuci pokjinig Stoleta, što je posebno ganulo gledaoce, a naričito obožavaoce braće Jović. Sva trojica su prisutvovali ovoj vanserijskoj sportskoj manifetaciji: najstariji, veliki brat, Goran, srednji Miloš, šef za opšte i pravne poslve u Direkciji za izgradnju i ugradnju Stare Pazovi, kao i najmlađi Srđan, vlasnik porodične firme za projektovanje, izgradnju, dogradnju i ugardnju “Konsalting “koja radi s pogonom opštinskog budžeta. Sredstva za ostvarenje direktnog prenosa ovog sportskog događaja, koji je u više navrata repriziran na ŽT u insertima od po tri-četiri sata u jednom terminu, obezbeđena su iz opštinskog budžeta, razdeo odeljenje za sport i omladinu sa kancelarijom za mlade (Nominaciji: Još smo dužni, ti oduži).
GOLD MAN NOVAC & DEILLI RADIVOJ( STARINA NOVAK I DELI RADIVOJE,lako je sad deliti,kad je već sve podeljeno )



stara pazovaletak u staroj pazovizvezde granda u staroj pazovi

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.