LEPA VEST: Najmlađi pacijent koji je bio na RESPIRATORU U KC NIŠ SKINUT SA APARATA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 15:30

LEPA VEST: Najmlađi pacijent koji je bio na RESPIRATORU U KC NIŠ SKINUT SA APARATA!

Sedam dana bio na veštačkim plućima

Zahvaljujući naporu lekara niškog Kliničkog centra iz ove zdravstvene ustanove sve više je dobrih vesti. Najmlađi pacijent koji je bio na respiratoru, uspešno se oporavlja, juče je izveden porođaj trudnice zaražene koronom koja je rodila zdravu bebu, a stabilan je i mališan čija je majka umrla 28. jula.

Dvadesetogodišnji mladić iz Leskovca, koji je zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izuzetno teške kliničke slike priključen na respirator, skinut je sa ovog aparata.

- On je sedam dana bio na respiratoru, bio je u veoma teškom stanju, lekari su se natčovečanskim naporima uspeli da ga stabilizuju. U procesu je oporavka, nadamo se najboljem - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U KC Niš jedan kovid pacijent preminuo, a pet na respiratoru

Izvor: Danas, 13.Avg.2020

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovana su ukupno 204 pacijenta, a u poslednja 24 časa preminuo je jedan pacijent, saopštila je danas popodne uprava ove zdravstvene ustanove.

Nastavak na Danas...

NIŠKI LEKARI BIJU BITKU ZA ŽIVOTE MAJKE I SINA IZ PARAĆINA Majka skinuta s respiratora, sin i dalje u teškom stanju na mehaničkoj ventilaciji

Izvor: Blic, 14.Avg.2020, 14:34

Lekari Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu već 13 dana dana biju bitku za život M.V (48) iz Paraćina koji je zbog teškog stanja priključen na respirator. Na mehaničkoj ventilaciji danima je bila i njegova majka (66) kojoj se stanje popravilo, pa je trenutno odvojena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.