LEPA KATARINA, KOLINDINA KĆI: Jedna je od najboljih hrvatskih klizačica, i ima samo jednu želju (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPA KATARINA, KOLINDINA KĆI: Jedna je od najboljih hrvatskih klizačica, i ima samo jednu želju (FOTO) (VIDEO)

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u žiži je interesovanja od kada je došla na čelo države. Javnost pomno prati njen rad, ali se takođe dosta interesuje i za njen privatan život. Posebno se izdvaja njena ćerka Katarina, koja je jedna od najboljih hrvatskih klizačica.

U subotu je na zagrebačkom velesajmu osvojila prvo mesto na Hrvatskom prvenstvu u klizanju u programu juniorki sa 36,9 poena, prenosi Jutarnji list.

Prošle godine 16-godišnja Katarina se >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << okitila i titulom hravtske prvakinje u umetničkom klizanju, a prvo mesto je osvojila na juniorskom prvenstvu u Domu sportova.

Pažnju je privukla i na 48. Zlatnoj pirueti 2015. godine. Tu manifestaciju je otvorila upravo njena majka Kolinda, koja ju je celo veče bodrila u društvu svog supruga Jakova.

Katarina Kitarović rođena je 2001. godine, a jedno vreme je živela i trenirala u Briselu. U Međuvremenu se preselila u Zagreb gde pohađa Američku međunarodnu srednju školu. Želja joj je da jednog dana predstavlja Hrvatsku na Zimskim Olimpijskim igrama.

- Gledala sam klizanje na televiziji i rekla roditeljima da želim da se bavim tim sportom. Počela sam u klubu Leda. Svi su mi sportovi jako dragi, ali bih u klizanju želela da nastupim na Olimpijskim igrama - rekla je Katarina koja se prethodno isprobala u tenisu, ritmičkoj gimnastici i gimnastici.

Inače, klizanje je prilično popularno u porodici predsednice Hrvatske, pošto se i njen sin Luka bavi klizanjem, a ni samoj Kolindi nije strano da stane na klizaljke.

Slike pogledajte OVDE.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.