LEP LETNJI DAN PRED NAMA, A ONDA PREOKRET: Stiže nevreme, OVI delovi Srbije biće na udaru snažnih pljuskova sa grmljavinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 08:36

LEP LETNJI DAN PRED NAMA, A ONDA PREOKRET: Stiže nevreme, OVI delovi Srbije biće na udaru snažnih pljuskova sa grmljavinom!

Na jugu Srbije ostaje sunčano i vrlo toplo

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne se na severu očekuje postepeno naoblačenje, koje će kasno uveče i u toku noći u Vojvodini, kao i ponegde u zapadnim i centralnim krajevima Srbije, usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu, a vetar će biti u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na severozapadni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Najniža temperatura će se kretati od 13 do 18 stepeni, a najviša od 30 do 33 stepena Celzijusa. U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti od 15 do 17 stepeni, najviša oko 31 stepen. Uveče se očekuje postepeno naoblačenje, pred jutro s kišom ili lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

U celoj Srbiji, izuzev Beograda i jugozapadne Srbije, upaljen je žuti meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature, dok Bačkoj i Banatu preti grmljavina. Žuto upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavio je RHMZ.

U sredu će doći do blažeg osveženja u severnim i centralnim predelima sa mogućom ređom kratkotrajnom kišom ili ponekim lokalnim pljuskovima u toku jutra i prepodneva.

. Vetar ujutru slab severozapadni, a popodne južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale.

Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 30°C, a maksimalna od 28°C na severu do 35°C na krajnjem jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 25°C.

U četvrtak i petak sunčano i vrućina uz temperature oko 35°C na severu, a na jugu do 39°C. Za naredni vikend bi nastupilo izraženije osveženje sa kišom, pljuskovima i mogućim lokalnim nepogodama, prema današnjoj prognozi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UZBUNA U HRVATSKOJ! Na snazi nova upozorenja za celu zemlju - stiže snažno OLUJNO nevreme, a OVDE će biti NAJGORE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023

Danas prepodne će širom Hrvatske biti prijatan i lep letnji dan..Žuti meteoalarm je izdat za pet regija u Hrvatskoj, a kako piše Večernji.hr, u upozorenju se navodi da su lokalno mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom. Prema prognozi DHMZ-a vreme će prepodne biti pretežno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.