LEDENI TALAS ZA KRAJ MESECA Upozorenje RHMZ-a: Istog Srbije će svakog trenutka PREKRITI SNEG

Izvor: Blic, 18.Feb.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEDENI TALAS ZA KRAJ MESECA Upozorenje RHMZ-a: Istog Srbije će svakog trenutka PREKRITI SNEG

Oblačno vreme sa kišom, a na istoku zemlje i sa snegom, možemo očekivati od danas sve do kraja naredne sedmice, kažu meteorolozi. Posebno visok snežni pokrivač očekuje se u Timoškoj i Negotinskoj krajini.

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na istoku Srbije se u noći između ponedeljka i utorka, kao i naredne noći, mogu očekivati obilne snežne padavine, koje će formirati pokrivač visine od 10 do 20 santimetara.

Lokalno se može očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i više santimetara snežnog pokrivača, a u planinskim predelima će se uz jak vetar stvarati snežni nanosi.

- Biće prisutna velika temperaturna razlika tokom naredne sedmice: tako se na severu očekuju temperature oko 2-3 stepena, dok će se na jugu Srbije živa kretati oko desetog podeoka, a od srede će biti čak i toplije - rekao je Đorđe Đurić, meteorolog iz "Weather2Umbrella".

Oblačnost i padavine će, pak, biti prisutne u celoj zemlji, naglašava on, pozivajući na opreznost na istoku zemlje, gde se očekuje visok snežni pokrivač.

Ledeni talas na kraju meseca

- Te temperature, najavljene do petka, ipak jesu prosečne za ovo doba godine. Prema današnjim prognozama postoje velike naznake za to da vikend donosi ledeni talas. Kraj februara bi mogao da donese led i sneg u celoj zemlji i da bude najhladniji deo zime kada će jutarnje temperature ići i ispod minus deset stepeni - rekao je Đurić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hladnije sa susnežicom, niske temperature od vikenda u celoj Srbiji

Izvor: Danas, 19.Feb.2018, 09:51

Ove sedmice, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se u celoj Srbiji hladniji vreme, sa povremenom susnežicom i snegom, a od vikenda se najavljuju temperature oko 0 stepeni.

Nastavak na Danas...

Sledeće sedmice stiže nam ledeni talas

Izvor: B92, 19.Feb.2018

Beograd -- RHMZ izdao upozorenje za istočne krajeve Srbije jer se u tom delu naše zemlje očekuju obilne snežne padavine u noći između ponedeljka i utorka i utorka i srede...Očekuje se da će se formirati snežni pokrivač od 10 do 20 cm, a lokalno i više. Istovremeno, u planinskim predelima postojeći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.