LEČE SE KOD PRIVATNIKA NA KiM, PA DOĐU KOD NAS Dr Tiodorović upozorava na opasnu situaciju u OVA DVA GRADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 16:32

"LEČE SE KOD PRIVATNIKA NA KiM, PA DOĐU KOD NAS" Dr Tiodorović upozorava na opasnu situaciju u OVA DVA GRADA

Branislav Tiodorović o trenutnoj situaciji sa korona virusom u Srbiji.

- Potencijalna žarišta korona virusa su svuda, na teritoriji cele države - rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je istakao "da imamo stabilniju situaciju i lagani padajući trend, naročito ako se gledaju podaci iz kovid ambulanti, gde je manji broj prvih pregleda". Izuzetak su, međutim, Bujanovac i Preševo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako je rekao, deo stanovništva se leči kod kuće i kod privatnih lekara, odlazi u zdravstveni sistem na KiM, a tek kad imaju najtežu kliničku sliku dolaze u Vranje i u Niš.

Tiodorović napominje da je to vrlo ozbiljno jer su posledice povećan broj umrlih što se moglo izbeći da su se ljudi ranije javljali zdravstvenom sistemu Srbije.

Rekao je i da se mnogi građani nalaze na turističkim mestima u Srbiji i apelovao na njih da poštuju mere, da nose maske u zatvorenom prostoru i da drže distancu na otvorenom. Ističe i da je važno pranje ruku i dezinfekcija.

Na pitanje da li će se uvoditi obavezan PCR test za strance i građane koji se vraćaju iz inostranstva, Tiodorović je rekao da mora da se razmilja o tome u kom su ambijentu bili naši građani na letovanjima.

- Sve mora da se dogovori i odluči na osnovu pokazatelja SZO i Evropskog centra za zarazne bolesti. Pokazatelji govore da ni Grčka ni Turska nemaju sjajne podatke. Odluka će biti doneta vrlo brzo - rekao je Tiodorović.

Kada je reč o vakcini protiv kovida 19, rekao je "da će se sačekati da se vide efekti ruske vakcine, kao što se čekaju i ostale".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tiodorović: Sačekaćemo da se vide efekti ruske vakcine

Izvor: B92, 13.Avg.2020

Potencijalna žarišta koronavirusa su svuda, na teritoriji cele države, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović...Tiodorović je rekao da je taj trend prisutan svuda, osim na krajnjem jugu zemlje, precizirajući da pre svega misli na Bujanovac i Preševo...Kako je rekao za RTS, deo stanovništva...

Nastavak na B92...

Tiodorović: Lagani padajući trend, osim u Bujanovcu i Preševu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da imamo stabilniju situaciju i lagani padajući trend oboljevanja od korona virusa, naročito ako se gledaju podaci iz kovid ambulanti, gde je manji broj prvih pregleda. Tiodorović je za RTS rekao da je taj trend prisutan svuda, osim na jugu centralne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.