LDP formirao odbor za obeležavanje decenije od ubistva Đinđića

Izvor: Blic, 17.Feb.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP formirao odbor za obeležavanje decenije od ubistva Đinđića

Liberalno-demokratska partija najavila je da će tradicionalnom šetnjom i nizom manifestacija 12. marta obeležiti deceniju od ubistva premijera Zorana Đinđića i saopštila da je formirala organizacioni odbor koji će se baviti organziacijom.

Funkcioner i poslanik LDP-a Ivan Andrić rekao je na konferenciji za novinare da je ideja da se obeležavanjem 10 godina od ubistva Đinđića sačuvaju od zaborava njegove ideje i vizija, a kako te ideje i vizija prevazilaze jednu stranku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << formiran je organizacioni odbor koji čine istaknuti pojedinci koji su svojim radom pokazali da se i danas bore za te ideje.

Organizacioni odbor za sada čine 18 članova: Latinka Perović, Goran Marković, Boban Skerlić, Lazar Stojanović, Jelena Bogavac, Stefan Filipović, Dragan Veliić, Vladimir Kravčuk, Aleksandar Stevanović, Mirko Đorđević, Dimitrije Boarov, Lena Bogdanović, Puriša Đorđević, Dubravka Stojanović, Jovan Chirilov, Borka Pavićević, Miljenko Dereta i Žarko Korać.

Na pitanje da li su pozvali i DS da učestvuje u obeležavanju decenije od ubistva premijera, Andrić je odgovorio da niko nema monopol na tu vrstu političkog nasleđa i da LDP očekuje od svih da se pridruži, pa i DS.

"Ova stvar je šira od LDP-a", rekao je Andrić i dodao da se ove godine 10 put za redom organizuje "Šetnja za Zorana" i da su uvek učestvovali i istaknuti pojedinci i veliki broj građana.

Reditelj i poslanik Miljenko Dereta ukazao je da 12. mart ne treba da bude datum kada mislimo samo o prošlosti, već i o budućnosti kako se više ne bi "tapkalo u mestu" i pozvao mlade da se uključe ne samo u šetnju, već i u rasprave o tome kako se vratiti reformama koje treba na bolje da promeni kvalitet života građana.

Reditelj Lazar Stojanović smatra da bi bilo bolje da je ovakva građanska incijativa bila nepotrebna i da je država imala sluha i pojavila se u ulozi organizatora, jer deceniju od ubistva Đinđića treba obeležiti kao "važnu moralnu i političku opomenu".

Pored šetnje, tribina, kako je najavila dramaturg Jelena Bogavac, u okviru podsećanja na prvog demokratskog premijera biće prikazane i dve predstave - Olivera Frljića "Zoran Đinđić" i Zlatka Pakovića "Ubiti Zorana Đinđića".

Tradicionalna "Šetnja za Zorana" krenuće 12. marta u 11h iz Siminine ulice kod broja 41, gde je nekada bila centrala Demokratske opozicije Srbije (DOS), a danas je centrala LDP.

Povezane vesti: Boris Tadić i Ružica Đinđić položili vence na Đinđićev grob Devet godina od ubistva Zorana Đinđića Srbiji nedostaje energija Zorana Đinđića Sutra se navršava devet godina od ubistva Zorana Đinđića Obeležena 12. godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.