LDP: Srbiji preti otcepljenje Sandžaka?

Izvor: TvojPortal.com, 21.Jun.2011, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Srbiji preti otcepljenje Sandžaka?

Vestionline Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je danas da premijer Srbije Mirko Cvetković odgovori da li Srbiji preti "još jedno otcepljenje teritorije" nakon izjave ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da bi popuštanje Albancima dovelo do još secesija od Srbije.
 

U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, poslanik LDP-a Ivan Andrić rekao je da je Jeremić u jednoj televizijskoj emisiji izneo tvrdnju da će "Sandžak sledeći zatražiti nezavisnost", >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ako Beograd popusti Prištini.
Andrić je podsetio da je usvojeno pravilo da nijedan ministar ne može iznostiti mišljenje suprotno od stavova vlade i upitao da li je izneta tvrdnja stav vlade ili "još jedan u nizu nesrećnih nastupa Vuka Jeremića".
"Nedopopustivo je da se premijer ne izjasni i kaže da li nam preti opasnost da se jos jedan deo teritorije Srbije otcepi", rekao je Andrić.
Ministar Jeremić rekao je na televiziji B92 da bi popuštanje albanskoj strani u vezi s jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova otvorilo mogućnost za još proglašenja nezavisnosti na teritoriji Srbije.
Jeremić je kazao da svi znaju da postoje delovi Srbije sa etničkim tenzijama, gde, kako je naveo, postoje ljudi koji zloupotrebljavaju verska osećanja i opredeljenja građana. Ostatak možete pročitati na linku

ldpvladasandžakMirko CvetkovićVuk Jeremić

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.