LDP: Pregovori na Vračaru liče na rijaliti, DJB ucenjuje

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Pregovori na Vračaru liče na rijaliti, DJB ucenjuje

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je da pregovori o formiranju vlasti u beogradskoj opštini Vračar počinju da liče na "jeftinu rijaliti zabavu" i da u njima dominira želja pokreta Dosta je bilo (DJB) da putem ucena dođe na vlast. DJB je ranije danas optužio LDP da pokušava da "Vračar preda Vučiću u ruke".

"Vidimo da Sašu Radulovića ne obavezuju nikakvi principi. U slučaju LDP-a to je osnov na kojem funkcionišemo od svog osnivanja. Nije nam jasno kako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Saša Radulović i pokret DJB, koji već dve godine laže o Liberalno demokratskoj partiji, odjednom menja mišljenje i LDP postaje prihvatljiv partner za formiranje vlasti na Vračaru?!", navodi se u saopštenju LDP i dodaje da stranka na takav način neće da sarađuje ni sa Radulovićem, niti sa nekim drugim.

LDP navodi da nisu oni odgovorni što su izborne komisije na Vračaru i Starom Gradu, kao i u Vojvodini, vratile izborne liste DJB i da neće preći preko optužbi Saše Radulovića "zbog malo vlasti i partijskih pogodbi".

"Vaši razgovori sa Demokratskom strankom ni na koji način ne obavezuju Liberalno demokratsku partiju, pošto populizam, demagogija i laganje nikada nisu bili naši principi, tako da smo spremni da platimo bilo koju cenu zbog toga, kao što smo uvek i plaćali. Mi ne želimo da se bavimo motivima DS koja je očigledno ucenjena, ali nije izmenjen naš stav da je bolje biti pristojna opozicija, nego vlast koje će se svako razuman stideti", piše u saopštenju LDP.

Dodaje se da su za LDP principi transparentosti, depolitizacije i departizacije prihvatljivi, a LDP Sašu Radulovića pita zašto iste principe nije sproveo na opštini Savski venac.

"Zbog istine i elementarnog poštenja, obaveštavamo građane da DJB već dve godine vrši vlast u ovoj opštini sa strankama koje vladaju na republičkom nivou (SPS, PUPS, Palminom JS, SDPS). Kako tada nije smetao taj princip? Takođe, uvodite princip moralne kažnjivosti onih koji 'preleću' sa jedne liste na drugu. Radi istine, upravo ste Vi prvi prekršili ovaj princip na pomenutoj opštini, s obzirom na to da ste uzeli učešće u vrešenju vlasti bez učestvovanja na izborima, odnosno primanjem u svoje redove ljudi koji su došli sa druge liste", navodi se u saopštenju LDP i dodaje da se isto desilo i u Čačku, Vršcu i Novom Sadu.

LDP optužuje DJB da je na Savskom vencu sproveo stranačko zapošljavanje, pošto je na funkcije bez konkursa doveo ljude iz pokreta.

"Ne dozvoljavamo Vam da od Vračara napravite novi Savski venac", poručuje Liberalno demokratska partija.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

LDP: Dosta je bilo ucenama želi da dodje na vlast na Vračaru

Izvor: Beta, 18.Maj.2016

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je večeras da pokret "Dosta je bilo " Saše Radulovića želi da putem ucena dodje na vlast u beogradskoj opštini Vračar."Pregovori o formiranju vlasti na Vračaru počinju da liče na jeftinu rijaliti zabavu, i u njima, pored vrlo malo politike, očigledno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.