LDP: Koje su mere za Srbijagas?

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Koje su mere za Srbijagas?

Beograd -- Liberalno demokratska partija pitala jes vladu koje su konkretne mere za stabilizaciju Srbijagasa.

LDP je upitao i zašto se ne ukine posrednik pri uvozu gasa i poveća rudna renta za Naftnu industriju Srbije.

Poslanik LDP Kenan Hajdarević rekao je da javnost od ministara energetike i privrede još nije čula konkretne mere koje treba da dovedu do rekonstrukcije Srbijagasa i upitao zašto vlada kao jednu od mera u procesu stabilizacije tog preduzeća ne ukine posrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pri uvozu gasa.

"Zašto Srbija ne pokrene inicijativu za povećanje rudne rente koja iznosi tri procenta za NIS, a sedam za ostale, i na taj način omogući deo sredstava da se rad preduzeća poboljša", rekao je Hajdarević i upitao da li se Rusija na mala vrata uvodi u Srbijagas.

On je podsetio da LDP godinama govori da javna preduzeća poput "Srbijagasa" ne mogu da budu socijalne ustanove i čuvaju socijalni mir.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LDP: Koje su konkretne mere za “Srbijagas”?

Izvor: Akter, 24.Okt.2013

Liberalno-demokratska partija pitala je danas vladu koje su konkretne mere za stabilizaciju “Srbijagasa” i zašto se ne ukine posrednik pri uvozu gasa i poveća rudna renta za Naftnu industriju Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.