LDP: Destruktivna energija u društvu se prenela u skupštinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 13:17

LDP: Destruktivna energija u društvu se prenela u skupštinu

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da se u skupštinu u poslednje četiri godine mandata prenela destruktivna energija koja postoji u društvu.

A ona je opet, tvrdi, odraz tridesetak godina "ludila" za nama kada je, kako kaže, društvo "mutiralo" i u svakome od nas ostavilo traga.

"Za mene je politika jako ozbiljan posao. Ona je i divna i gorka, ponekad prokleta. To što je obeležilo poslednje četiri godine parlamentarizma u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije ono zbog čega bih sutra opet ušao u skupštinu", istakao je lider LDP-a, prenosi pres-služba njegove stranke.

Jovanović ističe da Skupština Srbije nije smela sebi da dozvoli atmosferu koja je postojala tokom ovog saziva.

Dodaje da nikada u skupštini nije bilo prijatno i da je uvek bilo teško, uz propratnu nekulturu, bezobrazluk, brutalnost.

"Sve ove svađe, sva ta agresija, zapravo je sve to pokretala frustracija i jednih i drugih. I opozicije i vlasti. Što je besmisleno, jer je, recimo, vlast koju imaju naprednjaci nesporna. I nju ništa ne ugrožava osim samih naprednjaka", objasnio je Jovanović.

Prema njegovom mišljenju, dijalog nije bio moguć u parlamentu zato što su to ne samo pravila politike, već i pravila života koji ovde, kako smatra, oduvek važi.

"Reci mi protiv koga si. Moraš da imaš neprijatelja. Nije dovoljno da dođeš u skupštinu i da kažeš 'to je ok, to je dobro, ali ja vidim još nešto'. Nije važno ono što ja vidim, važno je ono što ću o tebi da kažem. To se pamti. I to je loš pristup. Loše je za demokratiju u Srbiji, loše je celo društvo", zaključuje Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čedomir Jovanović lider LDP: Politika je prokleta

Izvor: Večernje novosti, 04.Jun.2020

Za mene je politika veoma ozbiljan posao. Ona je i divna i gorka, ponekad prokleta PREDSEDNIK LDP Čedomir Jovanović izjavio je da se u Skupštinu u poslednje četiri godine mandata prenela destruktivna energija koja postoji u društvu. A ona je, tvrdi, odraz "tridesetak godina...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.