LAŽNA DRŽAVA KOSOVO PROSLAVLJA DVA JUBILEJA: 30 dana će trajati fešta veličanja terorističke OVK i dobijanja nezavisnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 19:06

LAŽNA DRŽAVA KOSOVO PROSLAVLJA DVA JUBILEJA: 30 dana će trajati fešta veličanja terorističke OVK i dobijanja "nezavisnosti"

Sve su već isplanirali

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi i ministar kulture Hajrulah Čeku predstavili su danas program povodom obeležavanja 15. godišnjice od samoproglašenja tzv. Kosova i 25 godina od smrti pripadnika grupe Jašari tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koje će trajati punih 30 dana.

Čeku je na konferenciji za novinare rekao da će obeležavanje početi sutra i da će trajati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 12. marta. Tokom ovog perioda, kako je Čeku najavio, svaki dan će se održavati različiti program, kulturno-umetničke i sportske manifestacije.

Adem Jašari bio je osnivač i vođa terorističke tzv. OVK.

Jašari, njegov brat Hamez Jašari kao i većina pripadnika njegove terorističke grupe, ubijeni su tokom specijalne akcije policijskih snaga 6. marta 1998. u selu Donje Prekaze nakon što su odbili da se predaju.

Pored Jašarija poginulo je još 65 pripadnika njegove grupe i članova porodice, kao i dva pripadnika policije. Priština je Adema Jašarija proglasila za nacionalnog heroja. Podignuti su mu spomenici u Prištini, Tirani i Skoplju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.