LAVROV ŽELI MIR NA KAVKAZU: Ruski šef diplomatije otkrio detalje novih ruskih planove za prekid rat

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 21:27

LAVROV ŽELI MIR NA KAVKAZU: Ruski šef diplomatije otkrio detalje novih ruskih planove za prekid rat

Istaknuto je i da će Rusija nastaviti da pomaže kako bi se obnovio pregovarački proces

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je tokom telefonskog razgovora sa azerbejdžanskim kolegom Džejhunom Bajramovim potvrdio spremnost da se u Moskvi održi sastanak ministara spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije o Nagrono-Karabahu  uz učešće kopredsednika Minske grupe OEBS.

Ministri su u razgovoru razmotrili situaciju u Nagorno-Karabahu, navodi se u saopštenju ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstva spoljnih poslova.

Istaknuto je i da će Rusija, zajedno da ostalim kopredsednicima Minske grupe OEBS, nastaviti da pomaže kako bi se obnovio pregovarački proces.

Lavrov je, međitim, izrazio zabrinutost zbog nastavka borbenih dejstava na liniji razdvajanja u Nagorno-Karabahu i rasta civilnih žrtava.

Ruska strana je istakla neophodnost što skorijeg prekida vatre.

Podsetimo, situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Moskva spremna za sastanak ministara spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2020, 18:16

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je tokom telefonskog razgovora sa azerbejdžanskim kolegom Džejhunom Bajramovim potvrdio spremnost da se u Moskvi održi sastanak ministara spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije o Nagrono-Karabahu  uz učešće kopredsednika Minske grupe OEBS.. Ministri...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.