Kuva u BiH: Srbi će za manje od sat vremena blokirati entitetske linije; Oglasio se EUFOR

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 15:17

Kuva u BiH: Srbi će za manje od sat vremena blokirati entitetske linije; Oglasio se EUFOR

Na entitetskoj liniji na magistralnom putu Mostar–Nevesinje danas u 18 časova biće održano protestno okupljanje i 30-minutna obustava saobraćaja.

Protest će biti održan nakon što je zabranjen skup ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu, u znak podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Organizatori su pozvali građane sa područja istočne Hercegovine da se u što većem broju okupe na entitetskoj liniji kod Nevesinja i iskažu svoje nezadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog optužnice protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

Stranka demokratske akcije (SDA) osudila je poziv na okupljanje i pozvala EUFOR i Tužilaštvo BiH da reaguju.

EUFOR je saopštio danas da nije primio nikakve zahteve od vlasti u BiH i da nije rasporedio dodatno osobljen, nakon što je objavljeno da su njihovi pripadnici stigli u Mostar.

"Svako privremeno povećanje osoblja EUFOR-a je rezultat godišnje i rutinske vežbe 'Quick Response 23'", navodi se u saopštenju objavljenom na društvenoj mreži X (Tviter).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Mostar stigli pripadnici EUFOR-a uoči najavljenog protesta na entitetskoj granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2023

Pripadnici EUFOR-a su sinoć stigli u Mostar, ali za sada nema potvrde da li su razlog za to najavljeni protesti na entitetskoj granici između Mostara i Nevesinja, prenose Nezavisne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.