Kurti: Odluka o tablicama doneta na osnovu principa reciprociteta

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 17:08

Kurti: Odluka o tablicama doneta na osnovu principa reciprociteta

Aljbin Kurti izjavio je da je Priština na osnovu principa reciprociteta donela odluku o uklanjanju nalepnica za vozila sa srpskim tablicama.

Premijer privremenih prištinskih institucija je na svom Tviteru napisao da i vozila sa RKS tablicama sada mogu slobodno da se voze po centralnoj Srbiji.

Vlada privremenih prištinskih institucija usvojila je u četvrtak uveče odluku o prestanku režima postavljanja stikera na automobile sa srpskim registarskim tablicama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Odluka je doneta na elektronskoj sednici i stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.

Prethodno je Vlada Srbije 25. decembra prošle godine odlučila da od 1. januara ove godine bude omogućena sloboda kretanja svim vozilima sa Kosova i Metohije.

Kako je ranije objasnio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini vrši se isključivo iz praktičnih razloga, radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurti: Odluka o srpskim tablicama bez nalepnica doneta na osnovu principa reciprociteta

Izvor: Blic, 05.Jan.2024

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je Priština na osnovu principa reciprociteta i izveštaja tzv.kosovske policije donela odluku o uklanjanju nalepnica za vozila sa srpskim tablicama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.