Kurti: Ne postoji mogućnost destabilizacije situacije zbog sprovodjenja odluka Vlade

Izvor: Beta, 31.Jul.2022, 13:19

Kurti: Ne postoji mogućnost destabilizacije situacije zbog sprovodjenja odluka Vlade

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da ne postoji mogućnost destabilizacije situacije na Kosovu zbog početka primene odluke o reciprocitetu sa Srbijom u vezi sa dokumentima, koje će kosovska strana početi da primenjuje od sutra."Na političkoj sceni ima mnogo političara i zvaničnika koji su lideri straha i zastrašivanja. Mir, demokratija, pravna država nemaju alternativu, pa želim, verujem i radim na tome da sutra sve prođe bez problema", rekao je on na konferenciji za medije posle sednice Saveta bezbednosti Kosova.Rekao je da će gradjanima Srbije koji ulaze na Kosovo biti dodata posebna deklaracija koja, dok borave na Kosovu, zamenjuje lična dokumenta."Srbija već 11 godina postupa isto sa svakim građaninom Kosova kada pređe granicu i ode u Srbiju. Nema mesta napetosti, nema mogućnosti za destabilizaciju. Jer se radi nešto što je legitimno, legalno. Oni koji govore o nasilju, blokadama, destabilizaciji i tenzijama govore o sebi, a ne o nama", rekao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Nema opasnosti od destabilizacije

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2022

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti smatra da nema opasnosti od destabilizacije zbog odluke Prištine o reciprocitetu sa Srbijom kada je riječ o dokumentima, čija će primjena početi sutra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.