Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja biće vraćen nakon 27 godina

Izvor: Danas, 15.Avg.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja biće vraćen nakon 27 godina

Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja, jedini sačuvani pisani trag nakon rušenja ove bogomolje u proteklom ratu, biće vraćen tamo gde pripada i to pošto se javio čovek koji ga je čuvao proteklih godina. Srbin iz Banjaluke, koji je želeo da ostane anoniman, svih 27 godina čuvao je ovaj primerak Kurana koji je pronašao nakon rušenja vrbanjske džamije 1993. godine. Članak Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja biće vraćen nakon 27 godina se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

ČASNO I LJUDSKI: Srbin čuvao Kuran iz Vrbanje

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019

Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja, jedini sačuvani pisani trag nakon rušenja ove bogomolje u proteklom ratu, biće vraćen tamo gde pripada posle gotovo tri decenije . A čuvao ga je Srbin...Foto: MONDO/Tamara Sekulović Ilustracija..Srbin iz Banjaluke, koji je želeo da ostane anoniman,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.