Kuper: Siguran sam u sveobuhvatno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper: Siguran sam u sveobuhvatno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine

Bivši član tima koji je predvodila Ketrin Ešton u dijalogu o Kosovu Robert Kuper izjavio je da je "apsolutno siguran" da će biti postignuto sveobuhvatno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine.
"Apsolutno sam siguran da će biti postignuto i mora da se uradi korak po korak, ali možda je ovo trenutak, možda treba da bude urađeno brzo, možda je lakše uraditi brzo nego sporo", rekao je Robert Kuper >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Tanjug na marginama Beogradskog bezbednosnog foruma.

Istovremeno je ocenio da je veliki napredak postignut od kada je on učestvovao u dijalogu Beograda i Prištine, ali ne, kako kaže, dovoljno veliki. 
"Mnogo je vremena prošlo od kada sam ja učestvovao u dijalogu i veoma sam srećan da vidim da je veliki napredak postignut od tada, ali ne dovoljno", rekao je Kuper. 
Kuper, međutim, napominje da je zadovoljan onim što se događa i da je oduševljen što predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači razgovaraju.
"Mislim da je veoma dobro kada ljudi razgovaraju jedan sa drugim. Želim im dobro, ali mislim da može da ide mnogo brže nego što ide", zaključio je Kuper.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuper: Siguran sam u sveobuhvatno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Bivši član tima koji je predvodila Ketrin Ešton u dijalogu o Kosovu Robert Kuper izjavio je danas da je "apsolutno siguran" da će biti postignuto sveobuhvatno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine.

Nastavak na Blic...

Robert Kuper: Razmena teritorija može biti dobra ideja

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018

Britanski diplomata i bivši posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper rekao je danas u Beogradu da razmena teritorija između Srbije i Kosova nije nužno loša ideja, ali da bi morala biti sprovedena veoma oprezno...Kuper je na Beogradskom bezbednosnom forumu rekao da su takve stvari jako...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.