Kupci 50 odsto luksuzne robe u svetu do 2025. biće Kinezi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupci 50 odsto luksuzne robe u svetu do 2025. biće Kinezi

Kineski potrošači će ostati pokretačka snaga za tržište luksuznih proizvoda, navodi se u danas objavljenoj studiji konsultantske kuće Bejn (Bain), koja pokazuje da će oni do 2025. godine učestvovati sa gotovo jednom polovinom u globalnoj kupovini skupocene robe.

Kineski kupci će za samo šest godina imati 46-procentni udeo u svetskoj prodaji luksuzne robe, čija će vrednosti, prema procenama, iznositi oko 365 milijardi evra, prema studiji Bejna, urađenoj za Altagamu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << italijansko udruženje proizvođača luksuznih proizvoda, prenosi agencija AP.

Prošle godine, dobrostojeći kineski građani su imali udeo od jedne trećine u ukupnoj svetskoj kupovini odeće, aksesoara i kozmetike.

Prema Bejnu, procenjuje se da će prodaja skupocene robe ove godine zabeležiti rast od 2,0 procenta na 260 milijardi evra, isključujući luksuznu umetnost, dizajn i dekoraciju.

Međutim, kada se u obzir uzmu i luksuzna roba i luksuzne usluge očekuje se da će tržište porasti za 5,0 odsto na 1.200 milijardi evra na svetskom nivou.

Takođe se predviđa povećanje prodaje luksuzne robe u Kini ove godine za 18 odsto na 23 milijarde evra. U Evropi i Americi, dva najveća tržišta za skupu brendiranu robu, ne očekuju se promene u tekućoj godini zbog njihovih jakih valuta, tako će se prodaja zadržati na nivou od 84 milijarde evra i 80 milijardi evra, respektivno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kupci 50% luksuzne robe u svijetu biće Kinezi do 2025.

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2018

MILANO - Kineski potrošači će ostati pokretačka snaga za tržište luksuznih proizvoda, navodi se u danas objavljenoj studiji konsultantske kuće Bejn, koja pokazuje da će oni do 2025. godine učestvovati sa gotovo jednom polovinom u globalnoj kupovini skupocjene robe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.