Kultura i sport: Glumac Kolin Farel u poseti Sarajevu

Izvor: Southeast European Times, 09.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kultura i sport: Glumac Kolin Farel u poseti Sarajevu

Irski glumac Kolin Farel stigao je u Sarajevo da bi se pripremio za novi film. U vestima ove nedelje još: otvoren 27. filmski festival u Istanbulu; rumunska ženska gimnastička reprezentacija osvojila pet medalja na Evropskom prvenstvu u gimnastici.

09/04/2008

Irski glumac Kolin Farel doputovao je u Sarajevo u subotu (5. aprila) radi priprema za novi film bosanskog (BiH) reditelja Denisa Tanovića, pod nazivom "Trijaž". Film je zasnovan na knjizi sećanja ratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << fotografa Marka Volša.

***

U Vreli, na Kosovu, pronađena je grobnica sa ljudskim ostacima iz Ilirskog doba, javili su u ponedeljak (7. aprila) lokalni mediji. Četvrtasta grobnica napravljena je od krečnjaka i maltera i slučajno ju je otkrila jedna građevinska firma.

***

Folklorni ansambl "Aranđelovac" iz Srbije osvojio je nagradu Zlatni opanak na petom međunarodnom festivalu folklora koji je završen u Valjevu u ponedeljak (7. aprila). Taj događaj je najveće takmičenje tradicionalne pesme i igre u Srbiji.

***

Dvadeset i sedmi Istanbulski filmski festival počeo je u petak (4. aprila). Ovogodišnja počasna gošća je italijanska glumica Klaudija Kardinale. Među filmovima koji se prikazuju na festivalu je "Nisam tu", biografija pevača Boba Dilana. Festival se završava 20. aprila.

***

Rumunska ženska gimnastička reprezentacija osvojila je pet medalja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u gimnastici u francuskom gradu Klermonferanu, ispred Rusije i Francuske. Rumunke su osvojile dva zlata, dva srebra i jednu bronzu.

***

Više od 300 izdavača učestvovaće u na 27. sajmu festivalu knjiga u Solunu od 6. do 22. juna. Na sajmu će biti predstavljeno više od 30.000 inostranih i domaćih naslova, a akcenat će biti na dečjoj literaturi.

***

Treći međunarodni Sajam lala počeo je na trgu Taksim u Istanbulu u subotu (5. aprila) ceremonijom u organizaciji gradske uprave. Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas rekao je da su lale deo kulture njegovog grada. U okviru festivala, koji se završava u nedelju (13. aprila), održavaju se koncerti, izložbe i druge aktivnosti.

(Razni izvori – 02/04/08 - 09/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.