Kućni zatvor za direktora i trenera škole

Izvor: B92, 22.Mar.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kućni zatvor za direktora i trenera škole

Zbog utapanja dva brata u Srebrnom jezeru, direktor i trener osnovne škole “Karadorđe” iz Rače osuđeni su pravosnažno na po godinu dana kućnog zatvora.

Kako su prenele "Večerne novosti", zbog utapanja braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrović 11. septembra 2016. godine, Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio direktora škole Zorana Jovanovića i trenera Miloša Gajića, na po godinu dana kućnog zatvora.

Ovom presudom, nakon žalbe Osnovnog tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Velikom Gradištu, vlasnicima pedaline Milanku i Draganu Stankoviću iz Niša potvrđena je presuda od po dve godine zatvora, dok je direktoru i treneru preinačena sa uslovne kazne zatvora od po godinu dana.

Osuđeni su za teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, navode Novosti.

Braća Stefan i Nikola udavili su se u jezeru nakon odigrane fudbalske utakmice zbog koje su sa direktorom i trenerom došli u Veliko Gradište.

Oni su stradali dok su se vozili na pedalini, na kojoj su bili sa još četiri druga. U jednom trenutku, njih dvojica sišla su u vodu duboku pet metara, ali su se držala za pedalinu, jer su bili neplivači, piše list.

Po povratku na pedalinu, Nikola se okliznuo i pao u jezero, a Stefan je skočio da mu pomogne, ali su ubrzo obojica potonula.

Direktor i trener optuženi su zbog sumnje da nisu vodili računa o bezbednosti đaka koje su poveli na utakmicu, a vlasnici pedalina da su ih iznajmili maloletnicima i to bez zaštitnih prsluka.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za utapanje dva dečaka u Srebrnom jezeru godinu dana kućnog zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2019

Zbog utapanja dva brata u Srebrnom jezeru 11. septembra 2016. godine Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića, Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio direktora i trenera osnovne škole "Karađorđe" iz Rače, Zorana Jovanovića i Miloša Gajića, na po godinu dana kućnog zatvora, prenele su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.